Snel zoeken naar vakantiehuizen

Verkeerspark Assen

In de nabije omgeving van de TT Assen, net buiten de stad zelf, is Verkeerspark Assen te vinden. Hier kunnen kinderen op een leuke manier leren hoe de verkeersregels in elkaar steken en kunnen zij zelf achter het stuur kruipen.

Het Verkeerspark is bedoeld voor kinderen van de basisschool en levert een bijdrage aan de verkeerslessen die op de scholen gegeven worden. Binnen het park zijn ontzettend veel attracties te vinden die stuk voor stuk iets met verkeer te maken hebben. Zo kun je bijvoorbeeld rondjes door het park maken met een levensechte stoomtrein, een kijkje vanuit de lucht nemen in de helikopters, je stuurvaardigheid testen op het behendigheidscircuit in een gave jeep of een ritje maken in de MomoRail, een baan van 150 meter die zowel over land als over het water gaat.

In het echte leven heb je te maken met regels in het verkeer om je veilig over straat te kunnen bewegen. Ook in Verkeerspark Assen gelden deze regels. Overal waar je rijd, of dit nu op de junior kartbaan is of bijvoorbeeld in de kleinere auto’s, je moet je overal houden aan de echte verkeersregels om ongelukken te voorkomen! Echte verkeersleiders houden de 125 trapauto’s vanaf de verkeerstoren nauwlettend in de gaten. Deze verkeersleiders houden in de gaten of iedereen zich goed aan de regels kan houden. Zo wordt er gekeken of je stopt voor rood, voetgangers netjes voorrang verleent op het zebrapad of de rotonde in de goede richting neemt.

Wie het allemaal goed doet in het Verkeerspark heeft niet voor niets zo hard gewerkt op de wegen. Voor iedereen die de regels goed kent en zich hier ook goed aan heeft gehouden ligt er aan het einde van de dag een echt jeugdrijbewijs klaar. Je mag de hele dag oefenen en de regels leren kennen in het park en aan het einde van de dag mag je een rijexamen afleggen om je rijbewijs in ontvangst te kunnen nemen, welke wordt uitgereikt door een ware hoofdagent.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl