Snel zoeken naar vakantiehuizen

TT Circuit

Op het TT Circuit in Assen draait het allemaal om snelheid. Het circuit is de thuishaven van de jaarlijkse MotoGP, maar het hele jaar door worden er races gehouden, feesten gevierd en evenementen georganiseerd.

De eerste race op het circuit werd georganiseerd in juli 1925 over een parcours met een totale lengte van 28,4 kilometer. Dit was niet alleen over het gladde asfalt, maar ook over de klinkerweggetjes tussen Borger, Schoonloo en Grolloo. In die tijd was er zelfs nog een stuk onverharde weg in het traject te vinden.

Voor de TT in 2006 werd de lus in het noorden van het circuit voor een deel verwijderd, waardoor het circuit een kilometer korter werd. Het huidige circuit heeft een totale lengte van 4555 meter en is tien meter breed. Het langste rechte eind is een kleine kilometer lang en dit is dan ook het stuk waarop het gas goed open getrokken wordt. Jong en oud kan genieten van de voorbij razende motoren. Met een gemiddelde snelheid van 170 kilometer per uur en een top van meer dan 300 kilometer per uur scheuren de rijders over het circuit en doen de snelheidswind door de haren strijken.

Het circuit wordt het grootste deel van het jaar gebruikt voor onder andere de TT, Wereldkampioenschap SuperBike, Rizzla Racing Day, popconcerten, wielerwedstrijden en racecursussen. Mannen en vrouwen, kinderen, volwassenen en senioren, iedereen is welkom eens een dag op het circuit te vertoeven en te genieten van alles wat er te beleven valt.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl