Snel zoeken naar vakantiehuizen

Veenpark Barger Compascuum

Dit Veenpark stond voorheen bekend als het Veenmuseum in Barger-Compascuum en is door de jaren heen uitgegroeid tot een leuk familiepark. Binnen dit park zijn geen grote attracties te vinden en ook geen wachtrijen, maar wel leuke activiteiten rondom het thema ‘veen’.

In dit familiepark is onder andere een speeltuin te vinden, enkele restaurants en een openluchtmuseum met een oud plaggenhuttendorp. Binnen dit interessante dorp is een school, een bakker, kruidenier en vele andere bezienswaardigheden te vinden.

Vanaf 2009 is het mogelijk via een Speur en Scan digitaal het hele park ontdekken, maar je kunt er ook voor kiezen een reis in de trein te maken, welke je naar de turfvelden brengt. Hier steekt de turfsteker dagelijks het turf. Natuurlijk is het turfschip ook aanwezig, welke regelmatig vaart. Op de kalender, welke op de website te vinden is, kun je zien wanneer dit schip afvaart. Onlangs is ook de speeltuin vernieuwd, met digitale spellen en activiteiten waarbij je gebruik maakt van de computer.

Wie kiest voor een dagje uit in het Veenpark, kiest voor een leerzaam en educatief uitje. Het park is geschikt voor jong en oud en is de ideale bestemming voor een interessante dag met de hele familie. De bekende personages, Lieske en Geert, wonen in het park en hebben samen gezorgd voor de spannende digitale speurtocht.

Bezoek nu het park en stap in de wereld van het begin van de twintigste eeuw. Het is een ontdekkingstocht, waarbij je niet alleen van alles kunt zien en doen, maar ook avonturen kunt beleven en veel kunt leren.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl