Snel zoeken naar vakantiehuizen

Schaapskudde Balloërveld

Deze schaapskudde is met 400 Drentse heideschapen de grootste kudde van de hele provincie. De schaapskooi is direct naast het informatiecentrum te vinden, aan de rand van het natuur- en heideveld. Bij de schaapskooi is een informatiepaneel te vinden, waarop je precies kunt zich waar de kudde zich op dat moment bevindt.

Van november tot en met april vertrekt de kudde dagelijks vanuit de kooi. In de zomerperiode is dit niet dagelijks, omdat de schapen dan soms op ver afgelegen delen grazen en de nacht in een weiland aan de rand van het Balloërveld door brengen. Van mei tot en met september is de herder eigenlijk altijd op woensdagmiddagen om 16.00 uur met de kudde bij de schaapskooi aanwezig. Bij goed weer vertrekt de herder ook op zondag om elf uur naar het Balloërveld en keert hij rond 16.00 uur terug bij de schaapskooi.

Het is voor iedereen leuk eens een excursie met de schaapskudde mee te maken. Volwassenen en kinderen zijn dan ook van harte welkom. Of je nu voor de schapen gaat of voor de natuur waar andere mensen eigenlijk nooit komen. Je kunt de schapen fotograferen of schilderen, maar ook de heidevelden, je kunt filosoferen, een goed boek lezen of gewoon lekker uitwaaien op het Balloërveld. Tijdens de excursie van de Herders van Balloo is het allemaal mogelijk. Een dagje met de herder is een bijzondere ervaring, of je dit nu doet tijdens een schoolreisje, een familie-uitje of voor teambuilding, vooral omdat er nog maar weinig van deze kuddes zijn en natuurlijk omdat het de grootste kudde van Drenthe is!

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl