Snel zoeken naar vakantiehuizen

Van Gogh Huis

Schilder Vincent van Gogh leefde van 1853 tot 1890 en in zijn korte leven heeft hij drie maanden in Drenthe gewoond, waarvan twee in het logement van Hendrik Scholte in Nieuw-Amsterdam / Veenoord. Een deel van dit logement is volledig hersteld en omgetoverd tot een café-restaurant.

De kamer waarin Vincent van Gogh verbleef is zo ingericht dat je zou kunnen denken dat de schilder ieder moment weer zou kunnen binnen lopen. Logement Scholte is tevens één van de laatste nog bestaande veerhuizen, waar de trekschuiten, de snikken, destijds aanlegden.

Dit huis in Nieuw-Amsterdam is het enige huis in Nederland waar Van Gogh heeft gewoond en gewerkt dat nog toegankelijk is voor publiek. Het is het centrale informatiepunt over de periode van Vincent die hij in Drenthe doorbracht. Het huis biedt de bezoekers de mogelijkheid zich werkelijk in het leven van Van Gogh te wanen door zijn kamer te bezoeken, de film te bekijken, het mysterie van het landschap te beleven en elkaar te ontmoeten in het café.

Binnen het huis zijn diverse rondleidingen mogelijk. Daarnaast kunnen groepen gebruik maken van diverse arrangementen. Er worden excursies georganiseerd, waarbij deelnemers de plaatsen bezoeken waar Van Gogh heeft gewerkt en in de Museumwinkel kun je struinen tussen het brede aanbod aan artikelen. Je kunt dus niet alleen het huis van de schilder verkennen, maar ook de omgeving en een groot deel van zijn leven leren kennen.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl