Snel zoeken naar vakantiehuizen

Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora

De zee neemt en geeft, iets waar de strandjutters alles over weten. Regelmatig zijn er schatten op het strand te vinden die in de nachten zijn aangespoeld. In vroegere tijden was het strandjutten een beroep, maar door de wijzigingen in de wetgeving wordt het tegenwoordig alleen nog op hobbybasis gedaan.

In het Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora vind je de meest uiteenlopende voorwerpen die ooit zijn gevonden door de jutters of op zijn gevist door de Texelse Noordzeevissers. Zo kun je op het buitenterrein onder meer ankers, vliegtuigonderdelen, roeren, vislieren, een ankerwinch, een stuurhuis, een stuurhut van een viskotter en een vuurtorentje van Rottum bezichtigen. Voorwerpen van ruim honderd jaar geleden zijn ooit overgebracht naar dit indrukwekkende museum.

Jutter Jan Uitgeest zorgt altijd dat de koffie en thee klaar staat en zal jong en oud verrassen met zijn spannende verhalen over zijn tijd als strandjutter. In het hart van het museum is een bonte verzameling te vinden met voorwerpen die in de afgelopen zeventig jaar op het strand van Texel zijn aangespoeld. Ruim 2500 borden en naamplaatjes zijn te zien en te lezen!

Een ander belangrijk onderdeel van de expositie is wel de collectie oude tractoren en landbouwwerktuigen. Een zeer interessante verzameling waar iedereen geboeid door zal raken. Ga ook eens mee op jutterstocht over de stranden van Texel!

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl