Snel zoeken naar vakantiehuizen

Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel

Dit zeer interessante museum zal de harten van jonge en oude bezoekers een tikje sneller doen slaan. De spanning van de geschiedenis leeft hier weer op en de luchtvaart weet een ieder keer op keer te boeien. Het museum is opgedeeld in zes delen, Marinevliegkamp De Mok, Deportatie Texelaars naar Assen, Vliegveld Texel – De Vlijt, Opstand der Georgiërs – De Russenoorlog, Luchtoorlog boven Texel en Algemene Luchtvaart.

Marinevliegkamp De Mok werd in 1917 geopend en heeft jaren lang goede functie gedraaid. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, besloot men het vliegkamp voor het grootste deel te vernietigen om te voorkomen dat het in handen van de Duitsers zou vallen.

Deportatie Texelaars naar Assen verteld het verhaal van 806 Texelse mannen. In november 1944 werden deze mannen, in de leeftijd van 18 tot 35 jaar, opgepakt door de Duitse bezetter en op transport gesteld naar Assen, waar zij een klein half jaar werden ingezet bij het maken van anti tank versperringen.

Vliegveld Texel – De Vlijt werd in 1937 geopend en direct werd deze ook in gebruik genomen door de KLM met een geregelde dienst naar Texel.

De Opstand der Georgiërs – De Russenoorlog heeft alles te maken met de laatste periode binnen de Tweede Wereldoorlog. Op 5 april 1945 namen een aantal Georgiërs op het eiland een beslissing die grote gevolgen zou hebben op Texel in de laatste periode van de oorlog.

Luchtoorlog boven Texel laat je zien wat er allemaal in de lucht gebeurde tijdens de oorlog. Veel vliegtuigen zijn op en rond het eiland neergestort en tal van jonge bemanningsleden sneuvelden in de strijd.

Algemene Luchtvaart brengt de hele luchtvaartgeschiedenis van Texel in beeld. Hier kun je onder andere vliegtuigmotoren, een linktrainer en een unieke collectie zelfgebouwde modellen bekijken.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl