Snel zoeken naar vakantiehuizen

Cultuurhistorisch Museum Texel

De plaats waar dit museum zich bevindt is al een hele bezienswaardigheid op zich. Via het schilderachtige dorpje op de grens van het oude land en de oude polder vind je het museum midden in De Waal, aan het plein voor de kerk. De zuidelijke entree laat je genieten van één van de oudste dijken die het eiland rijk is.

Dit inspirerende museum werd al tientallen jaren geleden opgericht en is door de jaren heen steeds verder gegroeid. Door de vele ontwikkelingen die er plaats vonden was er steeds meer ruimte nodig voor de expositieruimte, het depot en de werkplaats. Het museum heeft inmiddels een oppervlakte van ruim 1500 vierkante meter bereikt en dat is zeker goed voor een dag vol bewondering en bezichtiging.

Het museum kent verschillende hoofdthema’s die steeds weer veranderen. Bekijk de centrale thema’s Weidebouw, Akkerbouw, Bloembollenteelt en Vervoer en leer over de geschiedenis van Texel. Ontdek hoe de inwoners van Texel een eeuw geleden leefden en werkten en neem een kijkje bij onder andere de oude koetsen, boerenwagens, arrensleeën en landbouwmachines. Natuurlijk zijn er ook machines en velerlei voorwerpen te vinden die een eigen verhaal vertellen. Ook de rol van de vrouw binnen de diverse productieprocessen wordt op een unieke manier belicht.

De souvenirs die in het museum verkocht worden zijn veelal zelf gemaakt in de eigen smederij. Neem gerust ook eens een kijkje bij een demonstratie van oude beroepen!

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl