Snel zoeken naar vakantiehuizen

Ecomare

In Ecomare kun je kennis maken met de natuur van de Waddenzee. Hier worden vogels en zeehonden opgevangen en kun je veel leren over de natuur en cultuur van Texel, over de Noordzee en het Waddengebied.

Ecomare is een hele beleving voor jong en oud. Bijna nergens anders in ons land kun je van zo dichtbij kennis maken met de zeehonden. Omdat het om een opvang gaat, is de kans heel groot dat je niet alleen volwassen dieren maar ook jongen tegen komt. Ga eens kijken wanneer ze worden gevoerd om 11 en 15 uur en luister naar de verhalen die de verzorgster over de zeehonden te vertellen heeft.

In de zomer en herfst zul je in de opvang voornamelijk gewone zeehonden tegenkomen en in de winter en het voorjaar ontmoet je er de grijze, omdat deze dan geboren worden. De meeste zeehonden zijn wel een beetje ondeugend en vinden het leuk je nat te spetteren, dus je moet zeker niet bang zijn om nat te worden.

Breng ook een bezoekje aan de vogels die in Ecomare verblijven. Dit zijn allemaal zieke of gewonde dieren die in Ecomare alle rust en ruimte vinden om weer helemaal de oude te worden. Soms moeten de vogels zelfs in de wasmachine, omdat zij dan helemaal onder de olie zitten. Dit gebeurt natuurlijk wel in een speciale vogelwasmachine!

Onder de grond kun je het zeeaquarium bekijken, waar je in de open aquaria tientallen soorten vissen, schaal- en schelpdieren en zeesterren kunt bewonderen. Ze leven hier allemaal in hun eigen nagebouwde leefgebied, zodat je kunt zien waar zij zich het prettigst voelen.

Jong en oud zijn ook het hele jaar door welkom deel te nemen aan de diverse excursies die door Ecomare georganiseerd worden. Zeker leuk om eens mee te maken!

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl