Snel zoeken naar vakantiehuizen

Nationaal Park Duinen van Texel

Tot dit natuurgebied behoren de Texelse duinen, de Texelse bossen, De Slufter en zandplaat De Hors. Nationaal Park Duinen van Texel is een prachtig gebied met een afwisselend landschap. Je kunt er uren genieten van de rust, de ruimte en de schoonheid van de natuur.

In het gebied vind je diverse landschappen, als heidevelden, kwelders, natte duinvalleien, droge duinen, bossen en een uitgestrekte zandvlakte. Door de enorme variatie aan landschappen hebben er ontzettend veel dieren en planten een thuis gevonden.

Binnen dit Nationaal Park kun je uren dwalen door de vrije natuur, uitwaaien op het strand, wandelen door de zee, de beslotenheid van de bossen ervaren en het uitgestrekte duinenlandschap te verkennen.

Het bezoekerscentrum van het nationaal Park is in 2004 ingetrokken bij Ecomare. Vanuit de gedeelde entreehal kun je een gratis toegankelijke expositie bewonderen over het natuurgebied. In de drukkere tijden is hier altijd een boswachter aanwezig om uitleg te geven, informatie te verschaffen en verhalen te vertellen.

Het hele jaar door worden er ook leuke en spannende excursies georganiseerd door het bezoekerscentrum. Deze excursies zijn speciaal voor kinderen om ook hen te interesseren voor alles wat er in en om het gebied gebeurt. Door middel van leuke activiteiten beleven ook zij de dag van hun leven in Nationaal Park Duinen van Texel.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl