Snel zoeken naar vakantiehuizen

Reptielenzoo Iguana

Al voordat je deze interessante dierentuin binnen gaat kom je langs een terrarium met een Rotspython. Dit moet toch wel zo’n grote indruk maken dat je meteen door wilt lopen naar de rest van de reptielen. In Reptielenzoo Iguana vind je de meest uiteenlopende reptielensoorten!

Eenmaal binnen kom je in het gedeelte waar de reptielenzoo ooit mee van start is gegaan. Hier vind je een terrarium met de giftige gilamonsters. Slangenliefhebbers kunnen doorlopen naar het einde van de gang, waar het slangenterrarium zich bevindt. Eigenlijk begint de echte start van de zoo pas in de grote zaal op de begane grond, waar je tussen de reptielen door loopt. Maak hier kennis met de unieke grijpstaartskinken, de Corucia Zebrata, grote blauwtongskinken, groene anaconda’s, een teju en Haitiboa’s.

De kelder was vroeger een kerker en deze is dan ook uitsluitend te bereiken via een eeuwenoude draaitrap. De muren zijn erg dik, waardoor er een continue temperatuur heerst. De amfibieën hebben in deze indrukwekkende kelder hun thuis gevonden. Binnen de terraria kun je ook kennis maken met schildpadden. In het tweede deel van de donkere kelder wonen onder meer de gifkikkers en de levensgrote bijtschildpadden.

Op de eerste verdieping kun je een behoorlijke collectie dierenhuiden te vinden. Het gaat hier om smokkelwaar dat ooit in beslag is genomen. Nu kunnen de bezoekers van de zoo de huiden bekijken. Ook hier staan weer enkele terraria opgesteld, waarin onder andere het paar netpythons, Python Reticulatus, wonen. Samen zijn zij meer dan tien meter lang. Op de tweede verdieping wonen reptielen als reuzengordelstaarthagedissen, kleine slangen, kleine hagedissen en de gigantische tijgerpythons. Een bezoekje aan Reptielenzoo Iguana is ideaal voor iedereen die van reptielen en amfibieën houdt!

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl