Snel zoeken naar vakantiehuizen

Nationaal Park Oosterschelde

De Oosterschelde heeft een totaal oppervlak van maar liefst 27.000 hectare en een kustlijn van 125 kilometer. Hiermee is dit gebied het grootste Nationaal Park van heel Nederland. Het bijzondere aan dit park is wel dat het gebied er compleet anders uitziet bij eb dan bij vloed. De dieren die er leven, leven in het ritme van het getij en dit kom je eigenlijk nergens anders in ons land tegen.

Nationaal Park Oosterschelde is een ideaal gebied voor natuurliefhebbers, rustzoekers, vogelspotters en dierenliefhebbers. In het gebied komen duizenden vogels voor, bijzondere plantsoorten in het water, maar ook op de dijken en in de aangrenzende omgeving. Binnen dit park kom je zo veel verschillende planten- en diersoorten tegen dat je soms niet weet waar je kijken moet.

De karrenvelden, inlagen en kreekgebieden, welke achter de dijken te vinden zijn, vormen een levendige herinnering aan het leven van de Zeeuwen met de zee. Dit leven is altijd erg belangrijk geweest. Het is niet voor niets dat bijna iedereen wel gehoord heeft van de Zeeuwse mosselen, oesters en kreeften uit de Oosterschelde.

Weer een geheel andere wereld vind je onder het wateroppervlak, waar het niet vreemd is als je oog in oog komt te staan met het blauwtipje, de snotolf, het michelinmannetje en de gorgelpijp. Pak de snorkel en ontdek de wonderen van de onderwaterwereld!

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl