Snel zoeken naar vakantiehuizen

Natuurgebied Walcheren

Dit prachtige natuurgebied van 15 bij 15 kilometer wordt ook wel ‘de tuin van Zeeland’ genoemd. Hier vind je rust, ruimte en natuur. Geniet van de wateren, de slingerende duinen, het uitzicht vanaf de hoge duinen en de mooiste stranden. De kust en de bossen komen wel heel dicht bij elkaar en binnen eenzelfde gebied vind je onder meer loofbomen, bloemrijke buitenplaatsen, beboste landgoederen en de rijke historie van Middelburg, Veere en Arnemuiden.

Het achterland wordt op een natuurlijke wijze beschermd tegen de schelle zeewind door de Manteling. Het eeuwenoude loofbos biedt plaats aan eiken van meer dan twee eeuwen oud en toch zijn ze niet hoger dan een meter. Een bijzondere gewaarwording. Het stuivende zand en de snijdende wind vormen een natuurlijke heggenschaar die de bomen kort en klein houdt.

De Rammekenshoek biedt plaats aan de mooiste monumenten die er in heel Zeeland te vinden zijn. Breng een bezoekje aan Fort Rammekens, een eeuwenoud fort dat zeer goed bewaard is gebleven. Vanaf dit punt kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de Schelde. De kuststrook is natuurlijk ook een gebied dat je absoluut niet mag missen. Aan de kust staat het oudste bosgebied van Walcheren, vind je lange lanen, vijvers en rododendrons, buitenplaatsen, wandel- en fietspaden en natuurlijk de prachtige brede stranden. Daarnaast is dit een ideaal plekje om vele vogelsoorten te spotten.

Het Veerse Bos is een prachtig bosgebied met tal van mogelijkheden om in de natuur te recreëren en te overnachten. Ook het Veerse Meer is een goede plaats om je te vermaken door middel van diverse watersporten of recreatievormen langs de oevers. Jong en oud zullen zich prima kunnen vermaken in dit prachtige natuurgebied vol wonderen.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl