Snel zoeken naar vakantiehuizen

Paleis Het Loo

Aan de rand van de stad Apeldoorn is Paleis Het Loo te vinden. Dit paleis is al meer dan 300 jaar oud en zeker een bezienswaardigheid om eens te bezoeken. Sinds 1984 is dit voormalige Koninklijk paleis na een grondige restauratie opengesteld voor publiek, zodat iedereen de mogelijkheid heeft ook de binnenkant van het paleis te bewonderen.

De kostbaar ingerichte vertrekken geven de bezoekers een beeld van de drie eeuwen lange bewoning door de Oranjes en de gereconstrueerde tuinen met prachtige waterwerken en sierlijke omlijste bloemperken de sfeer van de zeventiende eeuw nog altijd uitstralen. Het paleis is te vinden in een prachtig natuurgebied, waardoor het ieder seizoen van het jaar een eigen charme heeft.

Het Paleismuseum bestaat uit een hoofdgebouw met aan beide kanten een paviljoen. In de oostvleugel, de vroegere keuken, zijn delen van de museumverzameling tentoon gesteld. Op de bovenverdieping is het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden gevestigd. De voormalige Oranjerie is omgebouwd tot kantoor van het museum. De westvleugel, de voormalige paardenstallen, wordt tegenwoordig gebruikt voor tijdelijke exposities en hier is ook restaurant De Balzaal te vinden.

Direct bij de hoofdingang zijn de stallen en koetshuizen te vinden, welke ook zeker een bezoekje waard zijn. Achter het paleis liggen de adembenemende ommuurde tuinen, met daar weer achter het paleispark, welke toegankelijk is via het parkeerterrein bij de hoofdingang. Jong en oud zijn van harte welkom eens een kijkje te komen nemen in dit ‘paleisje’.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl