Snel zoeken naar vakantiehuizen

Natuurcentrum Veluwe

Te midden van een fraai en veelzijdig gebied is Natuurcentrum Veluwe te vinden. Hier vind je een afwisseling van heidevelden, bossen, poelen en plassen, waardoor er door de jaren heen ook een rijke flora en fauna is ontstaan. Naast de natuurlijke elementen zijn ook twee schaapskuddes, de grafheuvels en het Belgenmonument zeker een bezoekje waard wanneer je dit natuurrijke gebied aan doet.

Het gebied leent zich prima voor lange wandel- en fietstochten. Direct naast het centrum is een natuurtuin gerealiseerd. Deze tuin heeft een oppervlakte van ruim 7500 vierkante meter en hier wordt vooral aandacht besteed aan het thema Natuur en Landbouw op de Veluwe. Bezoek de Bijenstal, waar acht bijenvolken een goed thuis vinden. Op speciale dagen kun je hier kennis maken met de imkers en luisteren naar hun verhalen en informatie over het leven van de bijen en het werken met deze dieren.

Natuurlijk kun je in Natuurcentrum Veluwe genieten van de natuur, de rust en de ruimte, maar er is ook voldoende te doen voor jong en oud. Het hele jaar door worden er diverse activiteiten georganiseerd door het natuurcentrum en de VVV Vallei. Een leuke activiteit welke regelmatig wordt georganiseerd is het bezoek aan de wildkansel De Hindekamp. Daarnaast zijn er ook diverse mogelijkheden voor groepen, families en bedrijven, zoals het maken van een fiets- of wandeltocht of een ritje met de huifkar onder leiding van een ervaren natuurgids.

Het Natuurcentrum Veluwe is het vertrekpunt voor diverse excursies en het centrum beschikt over een professionele projectie-installatie en een televisietoestel met Dvd-drive. Daarnaast zijn hier ook diverse artikelen te koop, als souvenirs en informatieboeken.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl