Snel zoeken naar vakantiehuizen

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Dit is één van de oudste en grootste Nationaal Parken in Nederland, waar je maar liefst 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzandvlakten vind. Het park vormt samen met de Beeldentuin en het Kröller Müller Museum een bijzondere combinatie tussen kunst, architectuur en natuur.

Rustzoekers en natuurliefhebbers zijn op De Hoge Veluwe helemaal op hun plaats. Je kunt hier uren ongestoord wandelen of fietsen op de gratis witte fietsen. Binnen het gebied zijn veel planten- en diersoorten te ontdekken die op de rode lijst staan. Dit betekent dat het om bedreigde soorten gaat. Zo kun je hier oog in oog komen te staan met een edelhert, wildzwijn, moeflon of een ree.

In het Nationaal Park kun je natuurlijk op de eerste plaats genieten van de rust, de ruimte en de natuur, maar er is ook van alles te doen en te beleven. Maak bijvoorbeeld een excursie met een natuurgids, ga op safari met de boswachter, neem deel aan een rondleiding in Jachthuis Sint Hubertus, bekijk films en exposities in het bezoekerscentrum, maak een GPS-tocht, geniet van optredens van jachthoornblazers of doe mee aan een groots wandelevenement als De Hoge Veluwe Loop.

In de schoolvakanties worden er diverse kinderactiviteiten georganiseerd, zoals een kinderrondleiding of een avontuurlijk uitstapje met boswachter Henk. Deze boswachter kan op een zeer boeiende wijze vertellen over het gebied en de kinderen van alles leren over de natuur, planten en dieren.

Nationaal Park De Hoge Veluwe is een ideale bestemming voor een leuk dagje uit in de natuur. Jong en oud zullen zich hier prima kunnen vermaken in de vrije natuur.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl