Snel zoeken naar vakantiehuizen

Muzeeaquarium

Dit museum is wel erg bijzonder. Je vind hier namelijk meerdere unieke musea in een enkel gebouw. Zo kun je een druipsteengrot of hunebed bezoeken, schelpen in diverse vormen en kleuren bezichtigen, hondshaaien bewonderen, de maritieme historie van Delfzijl ontdekken, originele duikpakken bekijken en echte zeedieren aanraken in de aaibak. Een leuke, spannende en leerzame plek voor jong en oud!

Het indrukwekkende zeeaquarium is ingebouwd in een originele bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Door de muren van drie meter dikte bestaat er een goed klimaat voor de bewoners en voor een spannende sfeer voor de bezoekers. In het aquarium vind je planten en dieren uit de Nederlandse Noord- en Waddenzee. Zo zijn er haaien, roggen, zeebaarzen, lipvissen, garnalen en grote kreeften. In de speciale aaibak kun je diverse dieren van heel dichtbij bekijken en zachtjes aanraken.

Binnen het Muzeeaquarium kun je één van de grootste schelpenverzamelingen van Europa bezichtigen. De schelpen uit de collectie komen van over de hele wereld en hebben de meest uiteenlopende vormen, kleuren en maten. De tentoongestelde verzameling is voor iedereen toegankelijk. Het doel van het Muzeeaquarium is dan ook het laten zien en benadrukken van de schoonheid van de schelp en vooral ook bij kinderen het opwekken van de interesse voor weekdieren.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te doen in het Muzeeaquarium, zoals scheepvaart, archeologie en geologie. Het beste is om dit zelf te ontdekken en er een gezellig dagje uit van te maken met het hele gezin. Het Muzeeaquarium is van maandag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Op feestdagen gesloten.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl