Snel zoeken naar vakantiehuizen

Martinitoren

Aan de Grote Markt in Groningen is de Martinitoren te vinden, niet alleen de bekendste toren van de hele provincie, maar ook de hoogste toren van de stad Groningen, met een hoogte van 97 meter. De toren maakt deel uit van de Martinikerk. Het waren de stadjers die de toren de naam d’ Olle Grieze gaven, Gronings voor ‘de oude grijze’.

Binnen de toren zijn rondleidingen mogelijk buiten de reguliere openingstijden. Van april tot en met oktober kun je van 09.00 tot 11.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur rondleidingen mogelijk en van november tot en met maart kun je van 09.00 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur deelnemen aan een rondleiding. Voor 19.00 uur ’s avonds kosten de rondleidingen dertig euro per gids, plus 2,50 euro per persoon, en na 19.00 uur kosten de rondleidingen veertig euro per gids, plus 2,50 euro per persoon. Er zijn maximaal twintig personen per gids toegestaan tijdens de rondleiding van gemiddeld een uur. Tijdens de rondleidingen is het mogelijk haring te eten voor vijf euro per persoon. Maximaal kunnen er vijftig personen tegelijk in de toren.

De toren kan tot de eerste trans worden beklommen. Vanaf de zuidzijde van dit punt heb je een adembenemend uitzicht over de stad. Je kunt nog verder naar boven, tot achter de klokken, vanwaar je een vrij zicht over de hele stad hebt. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt drie euro en voor kinderen van vier tot en met elf jaar twee euro. Kaarten zijn te koop bij het VVV-kantoor.

Van april tot en met oktober kun je de toren bezoeken van maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur. In juli en augustus kun je de toren ook op zondag bezoeken, tussen 11.00 tot 16.00 uur. Van november tot en met maart is de toren open van maandag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur voor bezoek. Op feestdagen is de toren gesloten. Kaartverkoop stopt een uur tot een half uur voor sluitingstijd.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl