Snel zoeken naar vakantiehuizen

Nationaal Park Lauwersmeer

Natuurliefhebbers zouden zeker eens een bezoek moeten brengen aan dit prachtige natuurgebied. Het park is op diverse manieren te ontdekken. Zo kun je het gebied te voet, per fiets of al varend verkennen. Rond het gebied zijn tevens diverse leuke attracties te vinden voor jong en oud.

In vroegere tijden was er een open verbinding tussen dit meer en de Waddenzee, maar omdat er angst bestond voor overstromingen werd er in 1969 een dam gebouwd. Veel natuurliefhebbers waren hier in eerste instantie niet erg gelukkig mee, maar al snel ontstond er een prachtig nieuw landschap wat alles weer goed maakte. De natuur in het gebied is zo bijzonder dat het inmiddels benoemd is tot Nationaal Park. In dit weidse landschap kun je genieten van rust, ruimte en natuur, maar je kunt er ook zeker veel ontdekken, als bijzondere bloemen en planten, enorme aantallen vogels en adembenemende vergezichten.

Niet alleen is het park in de zomer een prachtige plek om te bezoeken, ook in de winter valt er van alles te beleven. Je kunt er voor kiezen een zogeheten snertwandeling te maken met de boswachter of kun je deelnemen aan een indrukwekkende roofvogelexcursie. Er is een mooie wandelroute beschikbaar, welke tevens te downloaden is vanaf de website van Nationaal Park Lauwersmeer. Meer informatie over het gebied, de mogelijkheden, excursies en meer kun je krijgen bij de VVV-kantoren van Zoutkamp en Dokkum.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl