Snel zoeken naar vakantiehuizen

Urker Vuurtoren

Op 18 mei 1844 werd de eerste steen gelegd aan de huidige bakstenen vuurtoren van Urk en in 1845 was de toren klaar voor gebruik. In het IJsselmeer gebied is dit de enige vuurtoren die werkt met een draailicht. Dit betekent dat de lamp stil staan en de lens draait. Vuurtorens zijn altijd al bezienswaardigheden geweest en het is dan ook zeer bijzonder een toren aan de binnenkant te kunnen bekijken.

Koert Bakker is een gepensioneerd vuurtorenwachter, maar nog altijd dagelijks bezig met de Urker Vuurtoren. Regelmatig organiseert hij rondleidingen binnen de toren en jong en oud kunnen niet alleen de toren vanuit elk oogpunt bewonderen, maar ook gefascineerd raken door de bijzondere verhalen die Dhr. Bakker te vertellen heeft.

Urk is een prachtig plaatsje om te zien en het is zeker aan aanrader een bezoekje te brengen aan het gezellige centrum. Ontdek het traditionele leven dat zich om de vuurtoren heen afspeelt. Urk kent grote verhalen en mysteries. Zo schijnt er in vroegere tijden een angstaanjagend spookeiland rond gedreven te hebben en heeft de plaats net als Egypte zeven plagen gekend, waaronder stof, spinnen, spreeuwen, muizen en wezels. Daarnaast heeft Urk de grootste vissersvloot van heel Europa en nog vele andere interessante bezienswaardigheden.

Kortom, breng een bezoek aan de Urker Vuurtoren en de plaats zelf voor een leuk en gezellig dagje uit voor het hele gezin.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl