Snel zoeken naar vakantiehuizen

Oostvaardersplassen

Dit internationaal vermaarde moerasgebied is spontaan ontstaan nadat zuidelijk Flevoland werd droog gelegd. Enkele honderdduizenden vogelsoorten doen het gebied tijdens hun trek aan, waardoor het een ideale plaats is voor vogelspotters. Het gebied doet prima dienst als broed-, rust en ruigebied, waardoor het natuurgebied voor tienduizenden vogels van levensbelang is.

Het hele terrein is goed te overzien vanaf de Oostvaardersdijk en de Knardijk. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht vanuit de twee vrij toegankelijke observatiehutten onder aan de Knardijk. Daarnaast zijn er ook langs de Oostvaardersdijk mogelijkheden tot het bekijken van het gebied. Hier vindt je twee uitkijkpunten en een rondgaand wandelpad met uitzichtscherm.

Je kunt een wandeling naar de Zeearend maken vanaf het bezoekerscentrum. Deze wandeling biedt jong en oud de kans om grote grazers als edelherten, heckrunderen en konikpaarden van dichtbij te bewonderen in hun natuurlijke leefgebied. De Oostvaardersplassen omvatten tevens het Fluitbos, het Oostvaardersveld, het Praambos en de Hollandse Hout.

Natuurliefhebbers kunnen hier werkelijk uren lang genieten van het gebied, de dieren en de rijke natuur. Een ideale bestemming voor iedereen die van rust houdt en graag een uitstapje in de buitenlucht maakt. Dit gebied heeft geen faciliteiten voor kinderen.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl