Snel zoeken naar vakantiehuizen

Bataviawerf

Deze indrukwekkende scheepswerf heeft bijzondere ambities. Hier worden schepen uit de Gouden Eeuw gereconstrueerd, welke een belangrijke rol hebben gespeeld binnen de maritieme geschiedenis. Dit erfgoed is destijds gesloopt of ligt als scheepswrak op de bodem van de zee. Een interessante bezienswaardigheid is natuurlijk wel het wereldberoemde VOC schip Batavia, welke volledig gereconstrueerd is.

De Bataviawerf is altijd volop in ontwikkeling en ook voor de nabije toekomst staan er weer grootse plannen op het programma. Veel projecten die op stapel liggen zullen een grote bijdrage leveren op onder andere cultureel en sociaal vlak. Zo staat de inrichting en groot onderhoud van de Batavia op de agenda en natuurlijk de verdere afbouw van ‘De 7 Provinciën”.

Het hele jaar door is de Bataviawerf geopend voor publiek. Jong en oud kunnen er niet alleen veel dingen zien, maar ook zeker doen. Breng een bezoek aan de smederij, de Tuigerij, De Bataviawerf Shop, VOC schip Batavia, Admiraliteitsschip De Zeven Provinciën, de Beeldsnijderij en het restaurant Hejé de Taveerne.

Kinderen zijn ook van harte welkom op de Bataviawerf. Zij kunnen onder andere deelnemen aan interessante speurtochten, de Batavia Naar Oost Speurtocht en de Michiel de Ruyter Speurtocht. Aan de hand van twaalf scheepskisten wordt het verhaal van de Batavia verteld. Iedere plek op het schip heeft een eigen verhaal waarover een vraag te beantwoorden is. De scheepskisten zijn stuk voor stuk gevuld met spannende opdrachten en nemen je mee in het verhaal van een specifiek bemanningslid en natuurlijk het enerverende leven aan boord.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl