Snel zoeken naar vakantiehuizen

Tulpenpluktuin

Wat nergens anders in Nederland zomaar mag, mag hier zeker wel. Het is zelfs de bedoeling! In de Tulpenpluktuin, en de naam zegt het eigenlijk al, mag je tulpen plukken. Bij de entree krijgt iedere bezoeker informatie over de tuin en de manier waarop de tulpen geplukt moeten worden. Met een emmer of mand ga je op[ pad om tulpen te verzamelen.

De paden binnen de tuin zijn breed aangelegd tussen de tulpenbedden en bedekt met stro, waardoor ze ook makkelijk toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel. De tuin heeft een totaal oppervlak van 5000 vierkante meter en is de moeite waard om helemaal te ontdekken. Alle tulpenrassen zijn door elkaar heen geplant en elk gedeelte van de tuin zal je daarom ook verrassen door de bijzondere kleurenpracht. Voor een goed en mooi zicht over de gehele tuin is precies in het midden een uitkijktoren te vinden. Van hieruit is ook het oude havenstadje Blokzijl te zien.

Tussen de tulpen zijn enkele picknickveldjes te vinden, waar je kunt genieten van de rust, een lekker hapje en drankje. In de Boerenbol zijn hiervoor picknickmanden en koffiemanden te bestellen. Het is niet toegestaan eigen consumpties in de tuin te nuttigen.

De entree naar de Tulpenpluktuin is slechts 1,25 euro per persoon. Je kunt zelf kiezen welke tulpen je het mooist vind en deze in de mand meenemen naar de Tulpenkraam om af te rekenen. Zo maak je een boeket dat helemaal bij jou past. De prijs per tulp is 25 cent per tulp met bol.

Voor de liefhebbers is er een All In Arrangement voor zeven euro per persoon. Voor dit bedrag krijg je uiteraard de entree, vijftien tulpen die je zelf kan plukken en koffie, thee of puur natuurlijke appelsap met Blokzijler Brok.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl