Snel zoeken naar vakantiehuizen

Sterrenwacht Burgum

In het Streekmuseum/Volkssterrenwacht kun je kennis maken met de sterrenkunde. Je kunt er deelnemen aan de waarneem werkgroep of een bezoek brengen aan de publieksavonden. Iedereen die interesse heeft in de sterrenkunde en alles wat hiermee te maken heeft zou deze activiteiten echt eens moeten bezoeken.

Belangstellenden kunnen deze open activiteit bezoeken en zich bezig houden met de sterrenkunde en de waarneming. Het is onbelangrijk of je beginner of gevorderde bent, in het bezit van een telescoop of niet, oud of jong, man of vrouw. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom! In september beginnen de waarneemavonden. Tijdens deze avonden draait het, zoals de naam het eigenlijk al zegt, vooral om het waarnemen van objecten in het heelal. Wanneer het erg slecht weer is op de vooraf vastgestelde waarneemavonden, dan wordt besloten de kijkers in de kast te laten staan en worden er andere activiteiten gedaan, zoals oefenen met de sterrenkaart, het uitwisselen van nieuwtjes of het samen bekijken van een interessante video.

De publieksavonden, ook wel de sterrenwacht genoemd, vinden wekelijks plaats op vrijdagavond tussen 19.30 en 22.00 uur. Vanaf 19.00 uur kunnen belangstellenden zich verzamelen in het gebouw. Iedereen is van harte uitgenodigd om langs te komen, de presentaties te bekijken en programma’s te volgen. De presentaties worden met enige regelmaat vernieuwd en de programma’s kunnen ook in het Engels worden toegelicht. Er worden video’s bekeken met de nieuwste informatie over sterrenkunde, ruimtevaart en andere leuke onderwerpen.

Niet alleen kun je de sterrenwacht op vrijdagavond tijdens de publieksavonden bezoeken. Je kunt ook een bezoekje aan deze indrukwekkende afdeling bezoeken op dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Op deze tijdstippen zijn er uiteraard geen sterren of planeten te zien, maar kun je genieten van aan film of kun je via de solarscope naar de zon kijken.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl