Snel zoeken naar vakantiehuizen

De Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek

Op 1 januari 1972 richtte de familie Oswald deze fabriek op in nauwe samenwerking met keramist Hubert de Haas. Door het oude ambacht van ‘Gleibakker’, welke tussen 1598 en 1933 in Harlingen beoefend werd, in ere te herstellen, zette de fabriek Harlingen weer op de kaart als stad waar origineel, handgevormd en beschilderd aardewerk wordt gemaakt.

De familie Oswald is zo enthousiast over de fabriek, dat zij een ieder kennis willen laten maken met het werk. Jong en oud is van harte welkom de fabriek te bezoeken en te ontdekken op welke manier de tegels en aardewerken vervaardigd worden. Je kunt er veel leren over de geschiedenis en de traditionele werkwijze.

Door de jaren heen is de fabriek wel wat veranderd, maar de werkwijze is nog altijd hetzelfde. Het in stand houden van de traditionele werkwijze zorgt ervoor dat de Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek in staat is tegels, tableaus, tegelwanden en aardewerken van de vroegste tot de jongste geschiedenis te restaureren en completeren in de origineel gebruikte technieken. Daarnaast is eigenlijk alles mogelijk door het unieke handwerk en heeft de fabriek een zeer uitgebreide collectie tegels en aardewerk.

Handwerk zorgt ervoor dat alles mogelijk is, of het nu gaat om tegels voor de keuken, de badkamer of de hal of de omlijsting van een schouw. De kleur, het formaat en het karakter van de tegels worden bepaald door het unieke handwerk, van de ‘oud Hollandse witjes’ tot een rijk geornamenteerde tegelwand met tableaus. Uiteraard zijn er ook bijzondere thee-, koffie en eetserviezen te vinden in de fabriek.

De deuren van de fabriek staan op elke werkdag tussen 08.00 en 18.00 uur open voor publiek en op zaterdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Rondleidingen zijn mogelijk in groepen vanaf tien personen. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl