Snel zoeken naar vakantiehuizen

Glasblazerij ’t Quakeltje

Glasblazer Alwin Overwater werd geboren in het Noord-Hollandse De Kwakel. Hij vernoemde zijn glasblazerij naar zijn geboortedorp. Een Kwakeltje is een loopbruggetje en in combinatie met de achternaam ‘Overwater’ werd het bruggetje een kenmerk waar niemand meer omheen kon. Glasblazerij ’t Quakeltje is een interessant uitje voor jong en oud.

Het glasblazen is lang niet voor iedereen weg gelegd en daarom is het ook zeer interessant om een professionele glasblazer aan het werk te zien. In ’t Quakeltje kun je niet alleen bijzondere blaaswerken zien, maar ook de nieuwere manieren van glasbewerking, zoals lasergravures in kristal. Zo kun je bijvoorbeeld het gezicht van een dierbaar persoon laten laseren in een glasplaat of de as van een overledene laten verwerken in het glas.

In ’t Quakeltje kun je een gigantisch assortiment aan glaswerken bewonderen, van beeldjes voor op bruidstaarten tot relatiegeschenken en gedenkartikelen. Iedere bezoeker van deze werkplaats, dat bijna een museum genoemd kan worden, staan verbaasd over de vele mogelijkheden in de glasbewerking. Laat jij je ook verbazen?

Glasblazerij ’t Quakeltje is voor jong en oud een inspirerende bestemming. Het hele jaar door staan op donderdag, vrijdag en zaterdag de deuren open van 10.00 tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom! Toegang is gratis. Het is mogelijk buiten de openingstijden een afspraak te maken of informatie in te winnen over onder andere diverse projecten en opdrachten.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl