Snel zoeken naar vakantiehuizen

Destilleerderij Sonnema

Sonnema Berenburg is een bekende Friese kruidenbitter en wordt tegenwoordig op diverse manieren gedronken, zoals ; on the rocks’ en ‘in the mix’. Het populaire drankje is een variant op het bekende Beerenburg. In 1860 bedacht Fedde Sonnema een eigen draai aan het standaard mengsel van Beerenburg. Deze nieuwe variant kreeg van hem de naam Berenburg, met een enkele ‘e’, om het verschil met het standaard drankje aan te duiden.

Inmiddels is er anderhalve eeuw verstreken, maar het recept is nog altijd hetzelfde. De manier waarop het bedrijf te werk gaat is natuurlijk wel veranderd en dit kun je met eigen ogen zien in Destilleerderij Sonnema. In de maanden juni, juli en augustus kan iedere geïnteresseerde op dinsdag- woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 uur en 15.00 uur een rondleiding krijgen. Groepen zijn het hele jaar door van harte welkom op afspraak.

Tijdens de rondleiding, van circa vijf kwartier, kun je genieten van een Dvd-presentatie, een uniek kijkje op de kruidenzolder en natuurlijk krijg je ieder deel van de fabriek zelf te zien. Na een leerzame tour in het bedrijf eindigt de rondleiding op een lekkere manier, in het proeflokaal. Hier kun je genieten van een echte Sonnema, puur of met cola.

Een destilleerderij is geen geschikte plaats voor kinderen om zich te vermaken. Dit smaakmakende uitje is ideaal voor volwassenen die graag eens een kijkje willen nemen in een fabriek waar een populair drankje van begin tot einde wordt gemaakt. Groepen, stelletjes, individuelen, iedereen boven de achttien jaar is van harte welkom bij Destilleerderij Sonnema BV.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl