Snel zoeken naar vakantiehuizen

Kameleondorp

Iedereen kent de boeken van De Kameleon wel, en wie de boeken niet kent heeft vast wel eens de film gezien of er iets over gehoord. De tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer spelen de hoofdrol in de speelfilms uit 2003 en 2005, waarin zij maar een enkel doel voor ogen hebben: kattenkwaad uithalen!

Binnen dit dorp, Kameleondorp, leeft De Kameleon nog altijd. Dit dorpje is volledig ingericht als de thuishaven van De Kameleon en de bezoekers kunnen hier genieten van de straatverlichting, bestrating en het dorpsplein in de oude stijl. Zelfs de brug kan weer worden opgehaald zoals dat vroeger ging. Je valt hier werkelijk terug in de tijd, de tijd van De Kameleon.

Het dorp straalt de sfeer van de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw uit en de bekende personages uit de boeken zijn natuurlijk ook aanwezig. Bezoek onder andere de kameleonboerderij, waar je de verhalen binnen stapt en het avontuur beleeft. Het dorpje Lenten is nagebouwd, inclusief het Raadhuisplein, het gemeentehuis en het bekende politiebureau. Maak een rondvaarttocht. De praam, Gerben Zonderland, wordt voortgeduwd door de enige echte Kameleon. Tijdens deze tocht vaar je door het dorp, over de poelen en het meer.

Naast de gewone rondvaart kun je ook een vaartocht per praam maken naar Kameleoneiland Grootzand. Deze tochten vertrekken vanaf de oude brug in het centrum en brengen je naar dit interessante activiteiteneiland, waar iedereen, jong en oud, kan gaan struinen. Alles in het dorp en het eiland draait om beleving, ontdekking en samenwerking in en met de natuur.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl