Snel zoeken naar vakantiehuizen

Zee Aquarium Bergen aan Zee

Dit gigantische aquarium heeft eigenlijk 44 aquaria, welke onder te verdelen zijn in vier zones. Dit heeft alles te maken met het leefgebied van de bewoners die in de betreffende zones aanwezig zijn.

In de koude zone zijn vissen uit de Noordzee en de noordelijk gelegen koude zeeën te vinden. De gematigde zone is de thuishaven voor zeebewoners uit de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. De tropische zone biedt plaats aan zeebewoners die houden van warmer water. Zij komen oorspronkelijk voor in de tropische zeeën. Tot slot is er het Amazone gebied. Deze zone onderscheid zich van de andere drie, doordat het hier niet echt om een zee maar om een rivierengebied gaat.

Het water in de aquaria moet precies goed zijn voor de vissen die erin leven en dit betekent dat er ook echt water uit hun leefomgeving wordt gehaald. Vers zeewater is in het zeeaquarium niet afkomstig uit de kraan en de zoutbus, maar wordt gewoon uit zee gehaald. Dit gebeurt met behulp van tankwagens die het zeewater uit Zeeland aanvoeren en door middel van pompen die het water uit de zee opslurpen.

In Zee Aquarium Bergen aan Zee zijn duizenden bewoners te vinden. In totaal zijn er ruim 230 verschillende diersoorten te ontmoeten, waaronder inktvissen, kreeften, krabben, haringen, roggen, haaien, piranha’s, anemonen, eencellige dieren, plankton en kril, welke dienen als voedsel voor de andere bewoners. Jong en oud zal zich zeker kunnen vermaken in deze bijzondere wereld, tussen alle sterren van de zee.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl