Snel zoeken naar vakantiehuizen

Rijksmuseum Muiderslot

Bezoek het Muiderslot en laat je veroveren. De Toren- en Ridderroute voeren je door de burcht van graaf Floris de Vijfde. Kinderen kunnen deelnemen aan de interactieve speurtocht en zo op spelende wijze het slot en het verhaal erachter ontdekken.

Het Muiderslot beleefde in de Gouden Eeuw de grootste bloeitijd dankzij de beroemdste bewoner van het kasteel, schrijver en dichter P.C. Hooft. Door middel van een interessante rondleiding kun je de stijlvol heringerichte vertrekken op de bel-etage bezoeken. Rondleidingen kunnen tijdens de reguliere openingstijden worden gereserveerd bij de boekingszuil op het terrein en zijn bij de toegangsprijs inbegrepen.

Het Muiderslot is rijk aan bijzondere vertrekken, rijk ingerichte zalen, prachtige details en inspirerende plekken. Jong en oud zullen worden verrast door de schoonheid van het interieur, maar ook zeker van de omgeving waarin dit kasteel zich bevindt. Binnen het slot maak je kennis met zeven eeuwen verdedigingswerken, maar ook de prachtige tuinen en de valkenier zijn een hele bezienswaardigheid op zich.

Wanneer je een bezoek brengt aan het indrukwekkende slot zou je ook zeker even het historische plaatsje Muiden moeten bezoeken. Bewonder hier onder andere de fraaie gevels en het scheepvaartverkeer of bezoek de prachtige levendige jachthaven. Ook kun je een bezoek brengen aan forteiland Pampus. De veerboot naar dit adembenemende eiland vertrekt vlakbij het Muiderslot.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl