Snel zoeken naar vakantiehuizen

Anne Frank Huis

Sinds 1960 is het Anne Frank Huis een museum. Na de oorlog keerde Otto Frank als enige overlevende onderduiker terug naar dit huis in Amsterdam en vijftien jaar later was het ook Otto die als eerste iets over de opening schreef.

Het Anne Frank Huis is de plek waar de inmiddels beroemde Anne haar dagboek schreef. Nog altijd heeft het huis een belangrijke waarde voor de Nederlandse geschiedenis. Door de verhalen die Anne Frank schreef hebben wij de tijd van de Tweede Wereldoorlog leren kennen vanuit het lichaam van een tienermeisje, iemand die geen schuld had aan alle gebeurtenissen, maar de oorlog niet heeft overleefd. Haar verhalen leven nog altijd voort en Anne zal voor velen iemand blijven die altijd leeft. Op scholen wordt haar dagboek gelezen, maar ook in de avonden in bed of in de trein. Een bezoek aan het Anne Frank Huis maakt het dagboek nog waardevoller, met alle originele herkenbare elementen.

Omdat het dagboek van Anne Frank altijd belangrijk zal blijven voor de Nederlandse bevolking, is ook een bezoek aan het huis voor veel mensen belangrijk. Senioren die de oorlog nog hebben meegemaakt, maar ook volwassenen die de verhalen kennen van hun ouders, de jeugd die het dagboek heeft gelezen en zelfs kinderen kunnen geboeid raken door alles wat het Anne Frank Huis bezit.

Bezoek nu het huis waar Anne Frank leefde, waar zij schreef en waar zij hand legde aan het werk dat ooit wereldberoemd zou worden. Ontdek de tijd, de omstandigheden en de harde waarheid van de verhalen en leer van alles wat je in dit bijzondere huis tegen zult komen!

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl