Snel zoeken naar vakantiehuizen

Marinemuseum

In Den Helder is het fascinerende Marinemuseum te vinden. Hier wordt de geschiedenis van de marine op interessante wijze in beeld gebracht. De drie museumschepen, de onderzeeboot Tonijn, het ramschip Schorpioen en de mijnveger Abraham Crijnssen, vormen een belangrijk deel van het museum.

Aan boort van deze museumschepen is de geschiedenis van ieder schip zichtbaar gemaakt en het is eigenlijk net alsof je zelf terug in de tijd wordt geworpen. In de gebouwen van het Marinamuseum aan wal zijn zowel vaste als wisselende tentoonstellingen te bezichtigen. Uiteraard gaan wel al deze tentoonstellingen over de rijke geschiedenis van de marine. Een permanente tentoonstelling is Schip en Werf. Hier leer je alles over de techniek.

De gehele collectie van het museum is toegespitst op het cultuurhistorisch erfgoed van de Nederlandse marine. Binnen deze collectie zijn onder andere scheepsmodellen, schilderijen, prenten, wapens, uniformen, onderscheidingen, scheepssier, communicatieapparatuur en serviesgoed te vinden.

Het museum is natuurlijk zeer interessant voor volwassenen, maar ook kinderen zijn van harte welkom in dit spannende museum. Voor alle bezoekers tussen de vier en veertien jaar worden er speciale activiteiten georganiseerd. Zo kunnen de kinderen deelnemen aan een Zeehelden Zoektocht, Missie Marinemuseum, Het Dagboekje van Michiel en De Werfcourant. De Werfcourant is een educatief project speciaal voor wat oudere kinderen en leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl