Snel zoeken naar vakantiehuizen

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Dit interessante museum vertelt je alles over de rijke geschiedenis van de stoomtram in ons land. De gehele collectie stoomtramlocomotieven, rijtuigen en wagens wordt gerestaureerd en rijdend gepresenteerd op de lokaalspoorweg tussen Hoorn en Medemblik uit 1887. Deze spoorweg is compleet met oorspronkelijke stations bewaard gebleven en daarmee het ideale decor voor dit prachtmuseum.

In het museum zijn totaal geen vitrines met miniaturen te vinden. Alles gaat hier in het groot en in het echt. Zo vind je er een spoorlijn, een werkplaats, stationsgebouwen en locomotieven en rijtuigen die datgene doen waar zij ooit voor werden gebouwd, het rijden en vervoeren.

De stoomtrams in Nederland werden opgeheven en helaas zijn veel rijtuigen en locomotieven hierdoor gesloopt. Niemand zag er de noodzaak in om de stukken te bewaren en enkelen werden omgebouwd tot woning, duiventil of schuur. Het weinige Nederlandse materiaal dat bewaard is gebleven wordt gerestaureerd in de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Binnen de indrukwekkende collectie zijn dan ook veel bijzondere rijtuigen te vinden die al rijdend op de spoorlijn aan het publiek worden getoond.

Naast de rijtuigen en locomotieven is in het museum ook een zeer uitgebreide collectie historische bagage, authentieke seinen, seintoestellen en een grote hoeveelheid documentatie over Nederlandse stoomtramlijnen te vinden. Het Stoomtram Documentatiecentrum is op afspraak te bezoeken. Jong en oud zijn van harte welkom dit indrukwekkende museum te bezoeken en een heel nieuwe wereld te ontdekken tussen deze oude voertuigen.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl