Snel zoeken naar vakantiehuizen

Nationaal Park De Biesbosch

In deze adembenemende omgeving ervaar je de stilte, de ruimte en de natuur in volle tuigen. De Biesbosch is een nat gebied, waar vele soorten watervogels dekking, voedsel, nestgelegenheid en een thuis vinden.

Doordat het gebied langzaam ruiger wordt en de polders open gegraven worden, ontwikkeld zich geleidelijk aan een zoetwater moeras met een enorme rijkdom aan flora en fauna. De graslanden Hengstpolder en Kop van den Oude Wiel zijn al meer dan dertig jaar in het beheer en daardoor ook in prima staat.

Natuurliefhebbers, rustzoekers en vogelspotters zijn in dit gebied helemaal op de plaats, maar je kunt er ook lekker sportief bezig zijn. Niet alleen kun je er uren wandelen en fietsen, maar ook varen, kanoën, vissen en kamperen behoren tot de mogelijkheden. Veel mensen bezoeken het gebied ook om inspiratie op te doen. Zo worden er vele doeken beschilderd, verhalen geschreven en gedichten ontwikkeld.

Het gehele gebied bestaat uit twee delen, namelijk de Natuur- en Recreatieschap De Hollandse Biesbosch en Natuur- en Recreatieschap Nationaal Park De Biesbosch. Of je er nu heen gaat om te sporten, te ontspannen, de kamperen of bijvoorbeeld te recreëren in de vrije naruur, De Biesbosch is altijd een topper.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl