Snel zoeken naar vakantiehuizen

Nationaal Beiaard- en Natuurmuseum

In dit museum maak je twee belevenissen in een enkel gebouw mee. Je kunt kiezen voor een rondleiding om een complete museumervaring te beleven. Hierbij neemt een ervaren gids je mee door het Beiaard- of Natuurgedeelte of je gaat met de gids de tuinen in. Gedurende de rondleiding zal de gids de bezoekers verrassen met enkele demonstraties en ook kun je kennis maken met de gevarieerde collectie en tentoonstellingen die in het museum te vinden zijn.

In het museum kun je een zeer uitgebreide en gevarieerde beiaardcollectie bezichtigen. Onder andere kun je Het Oude China, Klokjes uit de Oudheid, Campanologie, Klokkengieten, Luidklokken, Torenuurwerken, Beiaarden, Astronomische Kunstuurwerken, Buiten-Europese klokken en handbellen, Magie en Klokken bewonderen. Nieuw in de collectie is het Springcarillon.

De Natuurhistorische collectie De Peel is verdeeld in vijf verschillende zones, namelijk de Fossielen, Insecten, Vogels, Zoogdieren en Reptielen. De Peel wordt hierbij als uitgangspunt gebruikt. Dit houdt in dat het grootste deel van de collectie hier gevonden is en ook uit deze streek afkomstig is. Binnen deze collectie is ook een nieuwtje te bezichtigen, een compleet mammoetskelet.

Bij het museum zijn talrijke tuinen te bezoeken, waar je je kunt laten inspireren door de schoonheid. Neem een kijkje in de vaste plantenborder, de Rotstuin met Waterloop, de Veentuin, de Turftuin, de Kruidentuin, de Recyclingtuin, de Vlindertuin, de Mariatuin, de Grassentuin, de vergeten Groente en Klein Fruit, de Bostuin met educatief wandelpad, de Paddenpoel, de Wilde Bijen en Insectenmuur, het Vogelbosje met voederplaats, de Vogelobservatiehut, de Vleermuizenkelder, de sloot met waterplanten, moerasplanten, de Kuipplantenhoek, de Campanula- of Klokjestuin, de Bamboetuin of de Hosta- en Astilbetuin.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl