Snel zoeken naar vakantiehuizen

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Tussen Tilburg, Waalwijk en ’s-Hertogenbosch ligt dit prachtige natuurgebied, met een oppervlakte van ruim 3500 hectare. Het is in ons land zeer uniek om twee zo verschillende natuurgebieden als de Brand en de Loonse en Drunense Duinen in eenzelfde gebied aan te treffen. Dit maakt het gebied ook zo bijzonder.

De droge en zanderige duinen staan in contrast met de weelderige begroeide en voedselrijke zompige moerassen en weilanden van de Brand. Door de enorme variatie aan leefgebied zijn er in het gebied dan ook ontzettend veel verschillende plant- en diersoorten te vinden. Veel planten en dieren vinden het stuifzand en de omgeving een ideale thuishaven, omdat zij goed om kunnen gaan met de extreme omstandigheden van dit gebied.

In het grensgebied tussen het zand en de begroeiing zijn veel diersoorten te ontdekken, zoals de loopkever, de levendbarende hagedis, de sluipwespen, de veldkrekel en de haaikriek. Daarnaast zijn er ook veel vogelsoorten te vinden, waaronder de boomleeuwerik, de nachtzwaluw en de specht. Sinds een ruime tien jaar is ook de das weer een aantal keren opgedoken in de omgeving.

Jong en oud kunnen zich in dit enerverende natuurgebied prima vermaken om te recreëren in de vrije natuur, dieren en vogels te spotten, luieren, wandelen of fietsen. Geniet van de stilte, de rust en de ruimte en vergeet even de wereld om je heen in dit Nationaal Park.

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl