Snel zoeken naar vakantiehuizen

Boerengolf De Houtse Linies

Steeds meer mensen raken bekend met het nieuwe spel, Boerengolf. Dit is een leuke variant op het bekende golfspel en ontstond in de buurtschap Het Veldeke. In 1999 werd het spel voor het eerst gespeeld en al snel bleek het een voltreffer!

De golfbaan van De Houtse Linies heeft negen holes en een totale lengte van een ruime anderhalve kilometer. De baan is uitgezet op de weilanden om de boerderij van de familie Verhoef en De Houtse Linies. Een hole is 100 tot 300 meter lang en kent zowel natuurlijke als kunstmatige hindernissen. Het eindpunt is een melkemmer, welke in de grond is gegraven. De club bestaat uit een massief houten klomp aan een stok.

Boerengolf kun je spelen in groepen van twee tot vijf personen, waarbij op de hole twee groepen tegen elkaar strijden. Het is de bedoeling dat men om de beurt slaat en de bal zo snel mogelijk in de melkemmer krijgt. De groep die met het minst aantal slagen de bal in de melkemmer weet te mikken heeft het spel gewonnen.

Nooit eerder werd er een potje golf gespeeld midden in de weilanden, en al zeker niet met klompen aan stokken, grote ballen en melkemmers. Toch is het fenomeen binnen korte tijd uitgegroeid tot een zeer populair spel, waarbij serieus wordt gestreden om de winst. Wie durft het aan?

lees meer

Foto's

Locaties in de omgeving

huis van uw keuze

huis in de omgeving

uitstapje in de omgeving

park van uw keuze

park in de omgeving

Copyright © vakantiehuizennederland.nl