Snel zoeken naar vakantiehuizen

Zuid Holland

You need to upgrade your Flash Player

Vakantie Zuid Holland

Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is gelegen aan de Noordzeekust in het westen van Nederland en biedt alle gelegenheid om van een geweldige vakantietijd te genieten. Zo zijn er volop mogelijkheden gewoon van een ontspannen strandvakantie te genieten, maar kan men er ook actief op uit trekken in de natuur. Ook de steden en plaatsen in Zuid-Holland zijn zeker de moeite van het bezoeken waard. Zeker met de wetenschap dat er tal van aantrekkelijke bezienswaardigheden bezocht kunnen worden. Enkele plaatsen, steden en hun bezienswaardigheden in de provincie Zuid-Holland zullen hier verder worden toegelicht.

Den Haag

De hoofdstad van de provincie Zuid-Holland is Den Haag. Naast dat de regering en het parlement in deze stad zijn gevestigd is Den Haag ook de residentie van het koninklijk huis. Den Haag kent een groot aantal beschermde stadsgezichten zoals het Belgisch Park, maar ook het Haagse Bos en Duinoord. In een grote plaats als Den Haag zijn er uiteraard uiteenlopende bezienswaardigheden, zodat een ieders wens op dat gebied vervuld kan worden. Families met kinderen kunnen bijvoorbeeld de dag van hun leven beleven bij een bezoek aan het Familiepark Drievliet en jong en oud zal genieten van een bezoek aan Madurodam.

Scheveningen

Scheveningen is een stadsdeel van Den Haag en een populaire badplaats aan de Noordzeekust. Naast dat Scheveningen als badplaats op zich zelf al een natuurlijke aantrekkingskracht heeft met het strand, de zee, de duinen en de bekende pier zijn er ook nog verschillende interessante bezienswaardigheden te ontdekken. Wie het strandbezoek wil afwisselen, maar toch in het thema van de zee wil blijven, kan bijvoorbeeld terecht in Sealife Scheveningen.

Rotterdam

Rotterdam is de bekendste havenstad van Nederland en is onderdeel van de Randstand in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam is internationaal bekend en neemt dan ook een zeer belangrijke plaats in op de lijst van belangrijke havensteden van de wereld. Rotterdam ligt aan de Nieuwe Maas en heeft een groot centrum met een divers en rijk aanbod van winkels en uitgaansgelegenheden. De toeristische trekpleister van Rotterdam is ongetwijfeld de Euromast, maar een andere bezienswaardigheid, die ook goed scoort is Diergaarde Blijdorp.

Wassenaar

Wassenaar is een gemeente en een plaats in de provincie Zuid-Holland en bevindt zich in een bosrijke omgeving met daarin op een centrale locatie de dorpskern. De omgeving kenmerkt zich op het gebied van woningen vooral door de aanwezigheid van vele villa's en landhuizen. In de dorpskern staat een historische romaanse kerk die gebouwd is in de twaalfde eeuw en weer werd heropgebouwd in de zestiende eeuw. Naast het al fantastisch is om Wassenaar te bezoeken, is er ook een aantrekkelijke toeristische trekpleister te vinden. In Wassenaar bevindt zich namelijk het attractiepark Duinrell, waar iedereen zich urenlang kan vermaken.

  •  

Copyright © vakantiehuizennederland.nl