Snel zoeken naar vakantiehuizen

Zeeland

You need to upgrade your Flash Player

Vakantie Zeeland

Zeeland

De provincie Zeeland is gelegen in het zuidwesten van Nederland en is in eigen land een echte toeristische vakantiebestemming. Dat blijkt onder meer uit het ruime en diverse aanbod van accommodaties op de verscheidene vakantieparken, die zich of aan de kust of in een natuurrijke omgeving bevinden. De natuur speelt dan ook een belangrijke rol in de aantrekkingskracht, maar er zijn ook zeker een aantal bijzondere bezienswaardigheden die deze aantrekkingskracht op toeristen versterken. Enkele steden en plaatsen in de provincie Zeeland, waar de bezienswaardigheden zich bevinden, zullen hier dan ook verder worden toegelicht.

Middelburg

De hoofdstad van de provincie Zeeland is de stad Middelburg, die zich bevindt op het schiereiland Walcheren en doorsneden wordt door het Kanaal door Walcheren. De stad Middelbrug heeft een beschermd stadsgezicht en kent een aantal bijzondere bezienswaardigheden zoals het Stadhuis van Middelburg, de Abdijtoren en de Kloveniersdoelen. Andersoortige bezienswaardigheden, die leuk zijn om met de hele familie te bekijken zijn onder meer het familiepretpark Mini Mundi en het nationale voetbalmuseum Voetbal Experience. Ook de bezienswaardigheid Utopia geldt als een toeristische trekpleister van Middelburg.

Vlissingen

Vlissingen is een gemeente en een stad in de provincie Zeeland en ligt aan de noordzijde van de Westerschelde op het schiereiland Walcheren. De aantrekkingskracht van de zee is al groot op bezoekers van deze stad, maar er zijn ook enkele bezienswaardigheden, die elk jaar weer vele bezoekers trekken. In Vlissingen kan er bijvoorbeeld een bezoek worden gebracht aan de bezienswaardigheid Het Arsenaal Vlissingen Piratenpark en Zeeaquarium of aan Reptielenzoon Lguana. Verder zijn er in Vlissingen ongeveer 300 monumenten en de stad dan ook beschouwd wordt als een monumentstad, dat bovendien over een beschermd stadsgezicht beschikt.

Vrouwenpolder

Vrouwenpolder is een klein dorp met nog geen vijftienhonderd inwoners en bevindt zich in het noorden van het schiereiland Walcheren en dichtbij het Veerse Gatdam dat de verbinding vormt tussen het eiland met Noord-Beveland. Het dorp heeft een toeristisch karakter en het toerisme vormt dan ook een belangrijke bron van inkomsten voor de inwoners. Het natuurgebied Oranjezon is in de directe omgeving van Vrouwendorp gelegen, maar de echte trekpleister van het dorp is de bezienswaardigheid Deltapark Neeltje Jans, waar jaarlijks vele bezoekers op af komen.

Goes

Goes is een stad in de provincie Zeeland, die gelegen is op het schiereiland Zuid-Beveland. In de stad Goes zijn een aantal opvallende bezienswaardigheden in de vorm van bouwwerken zoals het stadhuis, maar ook de Maria Magdalenakerk, de stadshaven en de watertoren, die uit 1912 dateert. Een bezienswaardigheid, die jaarlijks vele toeristen trekt om een diversiteit aan activiteiten te ondernemen is het Nationaal Park Oosterschelde. Goes is verder een gezellige stad om te bezoeken met een keur aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

  •  

Copyright © vakantiehuizennederland.nl