Snel zoeken naar vakantiehuizen

Texel

You need to upgrade your Flash Player

Vakantie Texel

Texel

Texel is het meest links gelegen Waddeneiland van Nederland en is ook het grootste eiland van de groep Waddeneilanden in het noorden van Nederland. Texel maakt onderdeel uit van de provincie Noord-Holland en is vanuit Den Helder bereikbaar met de regelmatige veerdiensten, die naar en van het eiland varen. Texel is een populaire vakantiebestemming, die door het hele jaar, maar uiteraard vooral in de zomer massa's toeristen trekt. Het strand, de duinen en de zee vormen daarbij natuurlijk de basis voor de aantrekkingskracht, maar ook verder is de natuur zeer gevarieerd. Bovendien biedt Texel een aantal interessante bezienswaardigheden, die verspreid gelegen zijn over de belangrijkste plaatsen op het eiland, die hier besproken zullen worden.

De Koog

De Koog op Texel is een dorp en ook een van de oudste dorpen van het eiland. De Koog bevindt zich in het westen op het eiland Texel en staat bekend als een populaire badplaats. Het dorp ligt bijna direct aan de Noordzee en wordt alleen gescheiden door twee rijen duinen van het strand en de zee. Oorspronkelijk was De Koog een echt vissersdorp, maar dit karakter is ingehaald door de toeristische bestemming, die ervan gemaakt is. Uiteraard biedt de badplaats alle gelegenheid om van het strand, de zee en het gevarieerde landschap te genieten, maar er kunnen ook leuke uitstapjes gemaakt worden naar verschillende bezienswaardigheden in en rond het dorp. Een bekende bezienswaardigheid is bijvoorbeeld Ecomare, maar dat geldt ook voor het Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora, waar bezoekers graag mogen rondkijken.

Cocksdorp

Cocksdorp is op Texel een gezellig dorp, waar net geen vijftienhonderd inwoners wonen. Cocksdorp is de meest noordelijk gelegen plaats op Texel en biedt verschillende accommodaties, waar de toeristen kunnen verblijven zoals op een van de vakantieparken. Een strandvakantie bij een verblijf in Cocksdorp kan afgewisseld worden met het bezoeken van leuke bezienswaardigheden. Een van de toeristische trekpleisters van Cocksdorp is het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel. Vanuit Cocksdorp kunnen er ook leuke activiteiten worden ondernomen zoals het maken van een huifkartocht met Jan Plezier of een uitstapje maken naar de Vuurtoren Texel Eierland.

Oosterend

Aan de oostzijde van het Waddeneiland Texel bevindt zich het dorp Oosterend op een afstand van 1,5 kilometer van het was. Aan de noordkant van het dorp is de bekende poldermolen Het Noorden gelegen. Visserij maakt nog altijd een belangrijk deel uit van de inkomstenbron van de inwoners van het dorp, maar ook het toerisme heeft een belangrijke plaats ingenomen. De natuur rond Oosterend heeft de grootste aantrekkingskracht op toeristen, die op het schitterende eiland verblijven. De natuurlijke bezienswaardigheid het Nationaal Park Duinen van Texel trekt dan elk jaar ook veel bezoekers. Overigens kunnen ook vanuit Oosterend talloze uitstapjes gemaakt worden naar bijvoorbeeld de Golfbaan De Texelse of naar het Circuitpark Karting Texel.

  •  

Copyright © vakantiehuizennederland.nl