Snel zoeken naar vakantiehuizen

Terschelling

You need to upgrade your Flash Player

Vakantie Terschelling

Terschelling

Het Waddeneiland Terschelling is onder een brede doelgroep een populaire vakantiebestemming, van jongeren die uitbundig vakantie vieren tot gezinnen en senioren die van een heerlijke tijd op het eiland genieten. Alle ingrediënten voor een fantastisch verblijf zijn dan ook aanwezig, of het nu gaat om een weekendje weg of een vakantie van een paar weken. Er is genoeg te doen en te beleven op het eiland met de natuur als basis voor het ondernemen van activiteiten. Strandbezoek kan dan ook afgewisseld worden met het maken van wandelingen door de natuur of door het eiland op de fiets te verkennen. Ook zijn er leuke bezienswaardigheden verspreid over het eiland te vinden, die allemaal bezocht kunnen worden tijdens de vakantie op Terschelling. Er zijn meerdere dorpen op Terschelling, waarvan enkele zullen worden besproken en ook de bezienswaardigheden zullen worden benoemd.

West-Terschelling

Het grootste dorp op het Waddeneiland is het dorp West-Terschelling waar meer dan 2500 personen woonachtig zijn. Het dorp bestaat uit een oude kern met daarom heen nieuwe wijken, die in de loop der tijd zijn gebouwd. Er zijn twee belangrijke winkelstraten in West-Terschelling, namelijk de Boomstraat en de Torenstraat, waar naast winkels ook restaurants en andere horecagelegenheden zijn gevestigd. Een van de bezienswaardigheden in het dorp is het museum Het Behouden Huijs. Er zijn nog twee musea in het dorp te vinden, namelijk het visserijmuseum en het natuurhistorisch museum, die ook interessant zijn om te bezoeken. Een andere bezienswaardigheid, die al toeristische trekpleister bekend staat, is de vuurtoren Brandaris die bij het dorp hoort.

Midsland

Midsland is een van de bekende dorpen van Terschelling en ligt centraal op het eiland. In de kern van het dorp staat een kerk die gebouwd is in 1880 en kent nog restanten van de daarvoor gebouwde St. Willebrorduskerk in de vorm van een oude kerkklok, die stamt uit 1512. Oorspronkelijk verkregen de inwoners uit het dorp hun inkomsten uit veehouderij, maar tegenwoordig is toerisme grotendeels de belangrijkste inkomstenbron en dat blijkt ook wel uit de op toeristen afgestemde bedrijven. Vanuit Midsland, maar ook vanuit de andere dorpen op het eiland is het mogelijk om een leuke huifkartocht te maken bij het bedrijf Terpstra, maar het is ook mogelijk om te varen over de zee met de Boottocht Talisman.

Hoorn

Hoorn is een van de kleinere dorpen op het eiland Terschelling met een laag inwonertal. Het dorp beschikt over de oudste kerk van Terschelling, namelijk de Sint Janskerk uit de middeleeuwen. Van oorsprong heeft het dorp Hoorn een agrarisch karakter, maar tegenwoordig wordt een groot deel van de inkomsten verkregen uit het toerisme. Het dorp telt dan ook meerdere restaurants, een aantal bars en winkels. Gelet op de kleinschaligheid van het eiland kunnen er ook vanuit Hoorn allerlei activiteiten worden ondernomen, zoals het brengen van een bezoek aan het Centrum voor Natuur en Landschap of de collectie bekijken in het Wrakkenmuseum.

  •  

Copyright © vakantiehuizennederland.nl