Snel zoeken naar vakantiehuizen

Schiermonnikoog

You need to upgrade your Flash Player

Vakantie Schiermonnikoog

Schiermonnikoog

Het Waddeneiland Schiermonnikoog wordt zeer gewaardeerd door liefhebbers van de natuur, die graag mogen wandelen of fietsen. Fietsen is dan ook een van de veelvoorkomende activiteiten op het eiland. Er kan dan ook over het hele eiland worden gefietst om de schoonheid van de natuur te ontdekken. Vanuit het westen gezien is Schiermonnikoog het vijfde Waddeneiland van Nederland, dat bewoond wordt en onder de provincie Friesland valt. Op heel Schiermonnikoog wonen nog geen duizend vaste bewoners, maar aangezien het eiland grotendeels leeft van het toerisme, zal het duidelijk zijn dat het eiland vooral in het hoogseizoen drukker is bevolkt. Schiermonnikoog is de gelijknamige gemeente van het eiland en kent één dorp met ook de naam Schiermonnikoog. Op het eiland zijn diverse bezienswaardigheden te vinden, die tijdens een lang of kort verblijf op het eiland hun vakantie vieren.

Gemeente Schiermonnikoog

Het hele eiland valt onder de gemeente Schiermonnikoog, waar natuur en rust overheersen. Bezoekers aan het eiland moeten namelijk bij vertrek met de veerboot vanuit Lauwersoog hun auto achterlaten. Toeristen mogen hun auto dan ook niet meenemen naar het eiland, dat natuurlijk de rust op het eiland ten goede komt. Toeristen die naar het eiland Schiermonnikoog komen, maken vaak van de mogelijkheid gebruik om het eiland op de fiets te verkennen over de fietspaden die een totale lengte hebben van dertig kilometer. Tijdens de fietstocht kunnen er onderweg bezienswaardigheden bezocht worden zoals het Nationaal Park Schiermonnikoog, dat eigenlijk grotendeels het hele eiland beslaat. Er is dan ook sprake van een zeer gevarieerd landschap op Schiermonnikoog met stranden, bossen, duinen, velden en de zee. Ten behoeve van de scheepvaart zijn er in het verleden twee vuurtorens gebouwd, namelijk de Zuidertoren en de Noordertoren en ook zijn er twee kapen op het eiland gelegen, namelijk Kaap Willemsduin en Kaap Kobbeduinen. De vuurtoren Schiermonnikoog staat natuurlijk als bezienswaardigheid bekend.

Dorp Schiermonnikoog

Het enige dorp op het eiland is het dorp Schiermonnikoog, dat al gebouwd werd in het jaar 1719. Het dorp beschikt over een beschermd dorpsgezicht en kent dan ook diverse monumenten. Bijzonder aan het dorp is, dat het de meeste noordelijkst gelegen plaats in Nederland is. In en rond het dorp Schiermonnikoog zijn een aantal bezienswaardigheden zoals musea te vinden. Het Schelpenmuseum en het Bunkermuseum Schlei zijn dan ook toeristische trekpleisters van het eiland. Verder is ook De Eendenkooi een trekpleister van formaat, dat altijd weer de aandacht trekt van de bezoekers aan het eiland. In het dorp zijn diverse horecagelegenheden gelegen met onder meer gezellige terrasjes, waar men ontspannen kan genieten of even uit kan rusten van de fietstocht om daarna weer uitgerust verder te gaan.

  •  

Copyright © vakantiehuizennederland.nl