Snel zoeken naar vakantiehuizen

Overijssel

You need to upgrade your Flash Player

Vakantie Overijssel

Overijssel

Overijssel is een provincie, die in het oosten van Nederland is gelegen en toeristen of dagjesmensen een geweldige variëteit kan bieden. Het natuurschoon in de groene provincie Overijssel leent zich perfect voor het ondernemen van talloze activiteiten, maar er zijn ook vele andere uitstapjes mogelijk. In de verschillende steden en plaatsen van de provincie Overijssel zijn namelijk interessante bezienswaardigheden te vinden met een divers karakter. Om daar meer inzicht in te geven, zullen hier een aantal van de belangrijke dorpen en steden besproken worden en wordt er in het kort aandacht besteed aan de belangrijkste bezienswaardigheden.

Zwolle

De hoofdstad van de provincie Gelderland is het veelzijdige Zwolle, dat tevens een Hanzestad is. Zwolle is gelegen aan de rivier de IJssel, maar ook aan de Overijsselse Vecht en aan het Zwarte Water. Zwolle ligt bovendien ook aan de rand de landstreek Salland en heeft de nummer één positie van de lijst met grote plaatsen in deze regio. Zwolle is met het historisch karakter al de moeite waard om te bezoeken, maar er zijn ook een aantal specifieke bezienswaardigheden zoals religieuze gebouwen en verdedigingswerken in de vorm van de Sassenpoort en de Steenpoort. Ook een aantal molens behoren tot de bezienswaardigheden van Zwolle zoals de Molen de Passiebloem. Een van de toeristische trekpleisters in Zwolle is Ecodrome.

Slagharen

Het dorp Slagharen in de provincie Overijssel is onderdeel van de gemeente Hardenberg en heeft zich sinds jaar en dag op de toeristische kaart van Nederland gezet. In het dorp Slagharen waar ongeveer een paar duizend inwoners gevestigd zijn, is namelijk één belangrijke trekpleister, waar ook nog eens recreatiemogelijkheden worden geboden in de vorm van accommodaties om tijdens de vakantie te verblijven. De bezienswaardigheid van Slagharen is natuurlijk het Attractiepark Slagharen, waar jong en oud zich de hele dag kunnen vermaken.

Hellendoorn

In de provincie Overijssel is Hellendoorn een belangrijke toeristische trekpleister. De gemeente en het dorp Hellendoorn is gelegen in het grensgebied van Twente en Salland. Hellendoorn is een dorp waar regelmatig grootschalige evenementen worden georganiseerd zoals Dauwpop en Dynamo Open Air. Als toeristische trekpleister is Hellendoorn vooral bekend vanwege de aanwezigheid van het veelzijdige Avonturenpark Hellendoorn.

Enschede

In het zuidoostelijke deel van de provincie Overijssel is de stad Enschede gelegen. Met een inwoneraantal van boven de 150.000 is Enschede de grootste stad van de provincie. Winkelen en uitgaan in deze gezellige stad is altijd een belevenis, maar wie echt op zoek wil naar leuke activiteiten of uitstapjes in Enschede heeft daartoe ook alle gelegenheid. Een van de aantrekkelijke en drukbezochte bezienswaardigheden bij Enschede is het Zoo Labyrinth Boekelo. Een andere toeristische trekpleister van Enschede is het Recreatiepark Het Rutbeek, maar ook het Natuurmuseum Enschede is de moeite van het bezoeken zeker waard.

  •  

Copyright © vakantiehuizennederland.nl