Snel zoeken naar vakantiehuizen

Noord Holland

You need to upgrade your Flash Player

Vakantie Noord Holland

Noord-Holland

In het noordwesten van Nederland is de provincie Overijssel gelegen met als grootste stad Amsterdam. De provincie biedt veelzijdige mogelijkheden voor het doorbrengen van de vakantie variërend van strandbezoek tot een culturele ontdekkingsreis door Amsterdam. Er zijn dan ook enorm veel bezienswaardigheden verspreid over de provincie Noord-Holland te vinden. Om enig inzicht te krijgen in de mogelijkheden, zullen hier enkele belangrijke plaatsen en steden worden besproken en worden de bezienswaardigheden in deze plaatsen van Noord-Holland benoemd.

Haarlem

De hoofdstad van de provincie Noord-Holland is Haarlem en deze stad is gelegen in de streek het Kennemerland en aan de rivier het Spaarne. Haarlem wordt beschouwd als een van de middelgrote steden die er in de Randstad zijn gelegen. Het centrum van Haarlem is de historische binnenstad, die omgeven wordt door singels en grachten en rijk is aan monumenten, die als bezienswaardigheid beschouwd kunnen worden zoals het stadhuis, de Grote Kerk en de Vleeshal op de Grote Markt. Een van de populaire natuurlijke bezienswaardigheden in Haarlem is het natuurgebied de Haarlemmerhout net als het Kenaupark.

Amsterdam

Amsterdam is de grootste stad van de provincie Noord-Holland en tevens de hoofdstad van Nederland. Amsterdam is een populaire toeristische bestemming voor niet alleen de inwoners van eigen land, maar voor toeristen van over de hele wereld. Amsterdam heeft dan ook veel te bieden op het gebied van cultuur, historie en evenementen. Er is een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden te vinden in Amsterdam zoals natuurlijk het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Zo zijn er nog meer bekende toeristische trekpleisters in Amsterdam zoals Madame Tussauds, Artis en het Anne Frankhuis.

Zandvoort

Zandvoort is een gemeente aan de kust van Noord-Holland en staat dan ook bekend als badplaats. De kust met het strand, duinen en de zee zijn dan ook de grote factoren van aantrekkingskracht. Zandvoort heeft echter meer te bieden en is onder meer ook erg populair door de aanwezigheid van het Circuit Park Zandvoort, dat dan ook als bezienswaardigheid bekend staat. In Zandvoort maakt het toerisme dan ook deel uit van het dagelijkse leven en kent ook andere bezienswaardigheden in de vorm van monumenten.

Enkhuizen

In de streek West-Friesland van de provincie Overijssel is de plaats en gemeente Enkhuizen gelegen. Enkhuizen bevindt zich zowel aan het Markermeer als aan het IJsselmeer. Van oorsprong is Enkhuizen vooral bekend om de benaming Haringstad, vanwege de geschiedenis op het gebied van haringvisserij. Het toeristische kenmerk van Enkhuizen is ongetwijfeld de mogelijkheid en veelzijdigheid van watersporten. Er zijn dan ook meerdere jachthavens, die de gelegenheid bieden om een heerlijke tijd op het water te beleven. Ook zijn er een aantal interessante bezienswaardigheden zoals het Zuiderzeemuseum en Sprookjeswonderland, waar de hele familie kan genieten.

  •  

Copyright © vakantiehuizennederland.nl