Snel zoeken naar vakantiehuizen

Limburg

You need to upgrade your Flash Player

Vakantie Limburg

Limburg

In het zuidoosten van Nederland is de provincie Limburg gelegen, waar de rivier de Maas de gehele provincie doorstroomt van zuid tot noord over de hele lengte. Ook andere rivieren maken deel uit van Limburg zoals Geleenbeek, Neerbeek en de Roer. Limburg heeft een aantrekkingskracht op toeristen en dat wordt mede veroorzaakt door de gevarieerde natuur, maar ook door de gastvrijheid en het aanbod van bezienswaardigheden. Er zijn dan ook een aantal plaatsen in Limburg, die hier extra aandacht krijgen omdat er speciale bezienswaardigheden in de betreffende steden en dorpen te vinden zijn, die tijdens het verblijf in de provincie Limburg bezocht kunnen worden.

Maastricht

De hoofdstad van de provincie Limburg is de bruisende stad Maastricht, die bekend staat om de gezellige terrasjes aan het Vrijthof, maar ook verder veel te bieden heeft aan bezoekers van deze stad. Maastricht ligt aan beide kant van de rivier de Maas en kent een aantal verschillende bezienswaardigheden. Het Vrijthof is daar een voorbeeld van, waar onder meer de bezienswaardigheden Sint Servaasbasiliek, De Sint Janskerk en het Generaalshuis bekeken kunnen worden. Ook de kasteelruïne Lichtenberg en het Château Neercanne zijn in Maastricht interessante bezienswaardigheden en dat geldt ook voor de Sint Pitersberg met onderaardse kalksteengroeves.

Valkenburg

Valkenburg is als stad in de provincie Limburg en als onderdeel van de gemeente Valkenburg aan de Geul een van de belangrijkste toeristische plaatsen van de provincie. Niet alleen dagjesmensen komen naar Valkenburg om de bezienswaardigheden te bezoeken, maar ook het aantal toeristen dat in Valkenburg zelf verblijft, is groot te noemen. De grootste toeristische trekpleisters van Valkenburg zijn ongetwijfeld de bekende onderaardse mergelgroeven zoals de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. Valkenburg heeft echter meer te bieden aan de bezoekers zoals de bezienswaardigheid de Kasteelruïne en het Sprookjesbos Themapark, waar de hele familie zich uitstekend zal vermaken. Valkenburg biedt ook ontspanningsmogelijkheden als kuuroord in Thermae 2000, dat op de kop van de Cauberg is gevestigd.

Vaals

Vaals is een plaats in de provincie Limburg, die gelegen is in het dal tussen de Vaalserberg in het zuiden en de Sneeuwberg in het noorden. Het hoogste punt van Nederland is hier te vinden op de top van de Vaalserberg, die een hoogte meet van 322,5 meter. De toeristische trekpleister van de plaats Vaals is op dezelfde plek gelegen. Het betreft hier namelijk de bezienswaardigheid het Drielandenpunt, waar de attractie het Labyrinth Drielandenpunt vele bezoekers laat ronddolen. De twee andere bezienswaardigheden op de Vaalserberg zijn de uitkijktorens de Boudewijntoren en de Wilhelminatoren.

Landgraaf

Landgraaf is een gemeente in de provincie Limburg en bevindt zich in de Oostelijke Mijnstreek. Deze gemeente trekt elk jaar weer veel bezoekers naar de bezienswaardigheden en trekpleisters. In Landgraaf kan men onder meer de Wereldtuinen Mondo Verde bezoeken, maar is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan Snowworld Landgraaf.

  •  

Copyright © vakantiehuizennederland.nl