Snel zoeken naar vakantiehuizen

Gelderland

You need to upgrade your Flash Player

Vakantie Gelderland

Gelderland

De grootste provincie van Nederland is Gelderland en kent een centrale ligging, zodat de basis voor een veelzijdige vakantie in deze provincie zeker aanwezig is. De provincie Gelderland heeft naast een rijke en gevarieerde natuur ook interessante bezienswaardigheden in de bekende steden als Apeldoorn en Arnhem net als in andere leuke plaatsen zoal Harderwijk en Hoenderloo. Een aantal van deze interessante plaatsen in Gelderland zullen hier van een toelichting worden voorzien, waarbij de belangrijkste bezienswaardigheden zullen worden vermeld per plaats.

Arnhem

De hoofdstad van de provincie Gelderland is Arnhem en deze stad bevindt zich aan de rivier de Rijn. Arnhem is een gezellige en bruisende stad met een levendig centrum, waar tal van horecagelegenheden centraal bij elkaar zijn gelegen rond de Korenmarkt. In Arnhem kunnen uiteenlopende activiteiten worden ondernomen. Zo kan er een bezoek worden gebracht aan de leuke dierentuin Burgers' Zoo, waar jong en oud plezier aan kan beleven of kan er een uitstapje worden gemaakt naar het Nederlands Openluchtmuseum.

Apeldoorn

Een van de aantrekkelijke steden in de provincie Gelderland, waar jaarlijks veel bezoekers naar toe trekken vanwege de aanwezigheid van diverse bezienswaardigheden is Apeldoorn. De stad Apeldoorn bevindt zich op de Veluwe en is dan ook bekend om het groene karakter. Wie een bezoek brengt aan Apeldoorn heeft een ruime keuze uit afwisselende bezienswaardigheden. Een bezoek aan de Apenheul is altijd leuk, maar er kan ook gewandeld worden in de prachtige tuinen van Paleis het Loo. Families met kleine kinderen kunnen zich ook prima een dag vermaken in attractiepark Koningin Julianatoren, dat in de omgeving van Apeldoorn te vinden is.

Harderwijk

Harderwijk is een aantrekkelijke plaats in Gelderland, die zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens een verblijf in Gelderland. Deze Hanzestad is gelegen aan de rand van Veluwe tussen de plaatsen Amersfoort en Zwolle. De toeristische trekpleister van Harderwijk is natuurlijk het Dolfinarium, waar de hele familie kan genieten. De historische binnenstad van Harderwijk is tot een beschermd stadsgezicht verklaard en telt talloze rijksmonumenten.

Hoenderloo

Ten zuidwesten van de stad Apeldoorn en in het zuiden van de Veluwe is het dorp Hoenderloo gelegen. Het dorp is vrij klein met een inwoneraantal dat de 2000 niet overstijgt, maar jaarlijks overspoeld wordt met toeristen. Op het gebied van toerisme zijn er dan ook diverse voorzieningen variërend van campings tot vakantieparken en van restaurants tot hotels. In de directe omgeving van Hoenderloo is het Nationaal Park De Hoge Veluwe gelegen. Dit prachtige natuurgebied heeft natuurlijk alles in zich om al wandelend en fietsend van de schoonheid van de natuur te genieten.

Epe

In het noordoostelijke gebied van de Veluwe is de gezellige plaats Epe te vinden. Door de ligging in het prachtige natuurgebied is de plaats inmiddels verheven tot een toeristische trekpleister van de provincie Gelderland. De bossen en heide met de bekende Renderklippen trekt in alle seizoenen toeristen aan. Ook de bezienswaardigheden zijn in trek bij de toeristen zoals het Natuurcentrum Veluwe en de kleinschalige, maar zeker aantrekkelijke dierentuin Dierenpark Wissel.

  •  

Copyright © vakantiehuizennederland.nl