Snel zoeken naar vakantiehuizen

Friesland

You need to upgrade your Flash Player

Vakantie Friesland

Friesland

De provincie Friesland staat bekend om de aanwezigheid van vele meren, kanalen en andere wateren en dat maakt Friesland dan ook tot een populaire vakantiebestemming. Zeker omdat de afwisseling van water met bossen, stranden en uitgestrekte velden nog meer mogelijkheden biedt om activiteiten te ondernemen. In Friesland zijn er een aantal plaatsen en steden zoals Leeuwarden, Harlingen en Bolsward, die bekend zijn om hun bezienswaardigheden en daar zal hier dan ook verder informatie over worden gegeven.

Leeuwarden

De hoofdstad van de provincie Friesland is de gezellige stad Leeuwarden, waar nog net geen 100.000 inwoners wonen, die onder de gemeente Leeuwarden vallen. Leeuwarden is een leuke stad om te bezoeken, te winkelen en om uit te gaan in een van de gezellige bars of discotheken. Ook is het mogelijk om een van de vele bezienswaardigheden te bezoeken, die Leeuwarden rijk is zoals Aqua Zoo Friesland of Monkey Town Leeuwarden. De hoofdstad van Friesland heeft wat dat betreft een veelzijdig aanbod van toeristische trekpleisters en is zeker de moeite van het bezoeken waard.

Harlingen

Harlingen is een gemeente in Friesland met drie officiële kernen waaronder de stad Harlingen en de dorpen Midlum en Wijnaldum. Harlingen trekt elk jaar veel bezoekers in de vorm van toeristen, die hun vakantie doorbrengen in de provincie Friesland. Het is dan ook een aantrekkelijke stad, waar bovendien tal van bezienswaardigheden bezocht kunnen worden. Een van de toeristische trekpleisters in Harlingen is de Harlinger Aardewerk en Tegelfabriek. Ook Galerie De Vis in Harlingen kan als een bezienswaardigheid beschouwd worden, gelet op het grote aantal bezoekers dat hiervoor interesse toont.

Bolsward

De stad Bolsward is bij de meeste inwoners van Nederland bekend als een van de plaatsen die voorkomen in de Elfstedentocht. Deze naamsbekendheid heeft Bolsward dan ook zeker goed gedaan op het gebied van toerisme. De oude binnenstad van Bolsward met meerdere grachten is al een bezienswaardigheid op zich, maar de grootste toeristische trekpleister in Bolsward is ongetwijfeld de Distilleerderij Sonnema BV. Verder zijn ook de bezienswaardigheden zoals de Watertoren, Martinikerk en het stadhuis interessant om te bezoeken net als de drie poldermolens, die net buiten Bolsward staan opgesteld.

Ter Herne

Het dorp Ter Herne is in Friesland op een fantastische locatie aan het Sneekermeer te vinden, waar alle mogelijkheden worden geboden om diverse vormen van watersport te beoefenen van zeilen tot surfen en van roeien tot erop uit trekken met een motorboot. Bijzonder aan het dorp is dat het aan alle kanten omringd wordt door water. In vroegere tijden lag het dorp Ter Herne zelfs geïsoleerd op een eiland. Tegenwoordig is het dorp zowel met de auto, fiets als met het openbaar vervoer prima te bereiken. De aanwezigheid van het vele water heeft ook geleid tot het ontstaan van een toeristische trekpleister dat is uitgegroeid tot een populaire bezienswaardigheid, namelijk het Kameleondorp, waar een ieder van jong tot oud zich zal kunnen vermaken.

  •  

Copyright © vakantiehuizennederland.nl