Snel zoeken naar vakantiehuizen

Flevoland

You need to upgrade your Flash Player

Vakantie Flevoland

Flevoland

De provincie Flevoland bestaat uit Oostelijk en Zuidelijk Flevoland en uit de Noordoostpolder met onder meer de bekende voormalige eilanden Schokland en Urk. De provincie grenst onder meer aan Friesland in het noorden en in het noordoosten aan Overijssel. De provincie is een prima vakantiebestemming voor een ieder die houdt van veelzijdige mogelijkheden op het gebied van natuur, activiteiten en bezienswaardigheden. Hier zullen een aantal belangrijke plaatsen in Flevoland worden voorzien van een toelicht en met een verwijzing naar de populaire bezienswaardigheden.

Lelystad

De hoofdstad van de provincie Flevoland is Lelystad met een aantal van ongeveer 75.000 inwoners, die ingeschreven staan bij de gemeente. Lelystad vormt samen met de gemeente en plaats Dronten de polder Oostelijk Flevoland. Het IJsselmeer en het Markemeer bieden alle gelegenheid om uiteenlopende watersporten te beoefenen. Naast de geweldige natuur, die al volop mogelijkheden biedt voor de vakantie, zijn er ook nog een aantal bezienswaardigheden in Lelystad zoals het Nationaal Ruimtevaart Museum. Een andere toeristische trekpleister in Lelystad is Batavia Outlet Shopping Centre net als de Koekoekbierbrouwerij, de Bataviawerf en de Aviodrome

Biddinghuizen

Het dorp Biddinghuizen in het oostelijke deel van de provincie Flevoland is weliswaar geen groot dorp met een inwoneraantal dat de 10.000 zeker niet overstijgt, maar staat zeker wel op de toeristische kaart. Biddinghuizen is bijvoorbeeld bekend om de vele evenementen die er jaarlijks georganiseerd worden zoals het Lowlands Festival en het Arrow Rock Festival. Het meest bekend is Biddinghuizen echter vooral vanwege de aanwezigheid van het pretpark Walibi World. Rond Biddinghuizen wordt al snel duidelijk dat het een toeristische trekpleister is met een divers aanbod van campings en vakantieparken langs het Veluwemeer.

Urk

De gemeente Urk is op basis van de oppervlakte gemeten de kleinste gemeente van de provincie Flevoland. De gemeenschap in Urk is zeer hecht en redelijk gesloten, maar toeristen en dagjesmensen zullen wel verrast worden door de gastvrijheid. Urk is zeker een interessante plaats om te bezoeken, ook al gaat men er alleen maar heen om te wandelen om indrukken van de plaats op te doen. Het is natuurlijk wel leuker om een wandeling te combineren met het bezoek aan een van de bezienswaardigheden zoals de Urker Vuurtoren of het Vissermonument. In totaal zijn er in de plaats Urk 33 rijksmonumenten te vinden.

Marknesse

Het dorp Marknesse is gelegen in de Noordoostpolder van de provincie Flevoland en is samen met Emmeloord een van de grootste plaatsen in de Noordoostpolder. In Marknesse wonen ongeveer 4000 personen. Het dorpsplein in Marknesse is bijzonder met straten van noord naar zuid, die doorkruist worden met groene lanen. Wie in de provincie Flevoland verblijft tijdens de vakantie en een leuk uitstapje wil maken, kan naar Marknesse. Hier bevindt zich namelijk de Tulpenpluktuin.

  •  

Copyright © vakantiehuizennederland.nl