Snel zoeken naar vakantiehuizen

Drenthe

You need to upgrade your Flash Player

Vakantie Drenthe

Drenthe

Drenthe is een van de provincies in Nederland, waar elk jaar weer massa's toeristen heen gaan om van een heerlijke vakantie of kort verblijf te genieten. De aantrekkingskracht van de provincie Drenthe is niet alleen gelegen in de wonderschone natuur, maar ook in het aanbod van bezienswaardigheden en andere toeristische trekpleisters. Die bezienswaardigheden zijn verspreid over de provincie te vinden zowel in grote steden als in kleinere dorpen. Er zullen hier een aantal steden en dorpen besproken worden, waarin wordt verwezen naar de belangrijkste bezienswaardigheden.

Assen

De hoofdstad van de provincie Drenthe is Assen dat bovenin is gelegen en bijna grenst aan de provincie Groningen. De hoofdstad Assen is bij velen vooral bekend om de TT van Assen, een groots motorspektakel dat van heinde en verre enthousiaste motorliefhebbers trekt. Het TT Circuit is in Assen dan ook een van de bezienswaardigheden maar dat geldt ook voor het Verkeerspark Assen. Dit is een attractiepark waar de jonge verkeersdeelnemers zich uit kunnen leven. Wie zich verder wil vermaken in Assen kan ook nog altijd terecht bij het grote sport- en evenementencentrum DeSmelt.

Zuidlaren

Zuidlaren is een van de toeristische bestemming in de provincie Drenthe, waar niet alleen veel dagjesmensen naar toe trekken, maar waar vooral ook veel toeristen hun vakantie doorbrengen. Zuidlaren is dan ook een fantastisch dorp omringd door veel natuur met afwisseling van bos en water zoals het Zuidlaardermeer, waar een breed scala aan watersporten beoefend kan worden. De toeristische trekpleister van het dorp is Attractiepark Sprookjeshof Zuidlaren, waaraan een bezoek gecombineerd kan worden met een boottocht over het Zuidlaardermeer. Een andere bezienswaardigheid is de museummolen De Wachter, die aan de vaart aan de oostkant van Zuidlaren is te vinden.

Emmen

Emmen is een gemeente en plaats in het zuidoostelijke deel van de provincie Drenthe. Emmen staat bekend als de vrijetijdsgemeente van Nederland op basis van een onderzoek dat in het verleden werd uitgevoerd. Er zijn dan ook tal van attracties en bezienswaardigheden in Emmen te vinden. De meest bekende bezienswaardigheid van Emmen, die jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers trekt, is het Dierenpark Emmen, dat in het centrum van de plaats is gelegen. Een van de andere toeristische attracties is het golfslag- en zwembad Aquarena en ook het Drents Openluchtmuseum Veenpark staat op de kaart als bezienswaardigheid.

Drouwenerzand

Drouwenerzand is van oorsprong een natuurgebied, waar stuifzanden het belangrijkste kenmerk zijn en maakt onderdeel uit van de gemeente Borger-Odoorn en ook voor een klein gedeelte van de gemeente Aa en Hunze. Naast het schitterende natuurgebied is er in Drouwenerzand ook een toeristische trekpleister te vinden. Het gaat hier namelijk om het attractiepark Drouwenerzand, waar menigeen zich de hele dag uitstekend zal vermaken. Rond Drouwenerzand zijn er tal van recreatiebedrijven, zodat het gebied echt een toeristische trekpleister van de provincie Drenthe kan worden genoemd.

  •  

Copyright © vakantiehuizennederland.nl