Snel zoeken naar vakantiehuizen

Ameland

You need to upgrade your Flash Player

Vakantie Ameland

Ameland

Het Waddeneiland Ameland trekt door het hele jaar bezoekers, die voor een kort of langer verblijf op het eiland verblijven, Hoogtepunt op het gebied van toerisme zijn natuurlijk de zomermaanden, waarin het eiland letterlijk overspoeld wordt door een grote toeristenstroom. Jong en oud, iedereen kan zich vermaken op het veelzijdige eiland. Ameland behoort tot de provincie Friesland is vanuit het westen het vierde eiland van de Waddengroep, dat bewoond wordt. Ameland bestaat uit één gemeente met dezelfde naam als het eiland en kent meerdere dorpen, die qua inwonertal variëren. Naast de aantrekkingskracht van de natuur, de zee en het strand kent Ameland ook een aantal bezienswaardigheden, die tijdens het verblijf op Ameland bezocht kunnen worden.

Nes

Nes is een van de grotere dorpen op het Waddeneiland Ameland en heeft een inwoneraantal van rond de 1200 personen. Toeristen, die naar het eiland komen met de veerboot, zullen aankomen bij Nes. Hier is namelijk de jachthaven en de aanlegsteiger voor de veerdienst gelegen. Nes is een gezellig dorp met veel op toeristen afgestemde mogelijkheden. Accommodaties als vakantieparken en hotels zijn hier dan ook ruim vertegenwoordigd net als vele souvenirwinkeltjes, restaurants en gezellige barretjes. Er zijn in Nes een aantal bezienswaardigheden te vinden zoals de Sint-Clemenskerk en de windkorenmolen De Pheniz, maar er kunnen vanuit Nes ook eenvoudig verder weg gelegen bezienswaardigheden worden bezocht of activiteiten worden ondernomen zoals het maken van een leuk tochtje over zee met Boottocht De Zeehond. Verder is het interessant om het Natuurcentrum Ameland te bezoeken, waar men allerlei wetenswaardigheden over de natuur op Ameland kan ontdekken.

Hollum

Hollum is ook een aantrekkelijke vakantiebestemming op Ameland en is gelet op het inwoneraantal in elk geval het grootste dorp van het eiland. Het dorp is gelegen aan de Borndiep en is dan ook de plaats, die het meest westelijk gelegen is. Het dorp grenst aan de duinen en biedt talloze mogelijkheden voor een gevarieerde vakantie. Een van de toeristische trekpleisters van Hollum is de vuurtoren Ameland, maar er is meer. Ook het Reddingsmuseum Abraham Fock trekt altijd veel publiek. Het dorp Hollum beschikt ook over een aantal rijksmonumenten zoals de molen De Verwachting en het Kapiteinshuis.

Buren en Ballum

Buren is het dorp op Ameland dat het meest oostelijk is gelegen en bevindt zich op een kilometer afstand van het dorp Nes. Aan de oostzijde van het dorp zijn de natuurgebieden Kooiduinen en 't Oerd gelegen. Zoals in alle dorpen van Ameland, speelt ook in Buren het toerisme een belangrijke rol. Buren beschikt over een aantal verschillende bezienswaardigheden variërend van monumenten tot musea. Het Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude is daar een voorbeeld van, maar ook De Kooiplaats en het beeld Ritskemoai staan bekend als bezienswaardigheden. Ballum is het kleinste dorp van het eiland en is op het gebied van toerisme vooral geschikt voor rustzoekers en liefhebbers van de natuur.

  •  

Copyright © vakantiehuizennederland.nl